Organizirali smo že 16. vseslovensko taborjenje!

Zlet je vseslovenska taborniška dogodivščina, ki jo organiziramo vsaka štiri leta – na zadnjem nas je poleti 2022 taborilo kar 1000!

Zlet je vseslovensko taborjenje, ki ga taborniki pripravimo vsaka štiri leta. Zadnji zlet je potekal leta 2022 pri Cerknem, prihodnji pa bomo organizirali poleti 2025. Zadnjega Zleta se je udeležilo kar 1000 tabornic in tabornikov iz vse Slovenije, in verjamemo, da nas bo na prihodnjem še več!

Kako je potekal Zlet 2022? Prvih nekaj dni na poti iz urbanih središč zahodne Slovenije je središče vsega dogajanje v malih skupinah oz. vodih z njihovim vodnikom oz. vodnico. Vodi so ob začetku Zleta krenili na štiridnevno pohodno pot, ki je od udeleženk in udeležencev zahtevala različna taborniška znanja, poznavanje narave, spoznavanje kulture, sebe in sveta okrog sebe … Vmesna križišča oziroma načrtovane točke, kjer so se različni vodi srečevali, pa so bili enkratna priložnost za spoznavanje z drugimi tabornicami in taborniki.

Po štirih dneh so vsi prispeli do konca poti. Takrat se je na ravnini vrh hriba začelo soustvarjanje skupnega zletnega naselja, ki je bil naš dom do odhoda domov. Tam smo ustvarjali, se učili, premagovali izzive in gradili svojo skupnost. Na Zletu smo (in bomo še velikokrat) ustvarjali boljši svet!

Več o dogodku pa lahko najdeš tukaj.