Z donacijo naj podprem tabornike – zakaj?

Zato, ker s tem podpreš način življenja tisočerih otrok in mladih. Podpreš gibanje, ki stremi k ustvarjanju boljšega sveta. Gibanje, ki izhaja iz narave in vrača naravi. Obenem pa podpreš nas prostovoljce, ki s taborniškimi aktivnostmi zagotavljamo otrokom in mladim varno okolje za raziskovanje, za celovito rast in razvoj v samostojne in odgovorne posameznike. V posameznike, ki aktivno in odgovorno sodelujemo v lokalni skupnosti in ki delujemo v dobrobit širšega okolja. In zato, ker lahko tako (p)ostaneš prijatelj vseh tabornikov in skupaj z nami ustvarjaš boljši svet!

Preberi več

Srce taborniške organizacije smo prostovoljci,  ki taborništvu namenjamo svoj prosti čas. Pri Zvezi tabornikov Slovenije deluje 70 rodov, kjer približno 2400 mladih zagotavlja program in redne tedenske aktivnosti za 5000 članov, večinoma so to osnovnošolski otroci. Po uradnih podatkih smo v preteklih letih prostovoljske organizacije v Sloveniji opravile za skoraj  7 milijonov ur oziroma - preračunano v finančno vrednost- za 100 milijonov evrov prostovoljskega dela. Med njimi je tudi na tisoče taborniških prostovoljskih ur, mnogi naši prostovoljci pa namenijo taborništvu več kot 500 ur letno (res je, to pomeni, da praktično ni dneva brez časa za tabornike, da živimo taborništvo prav vsak dan). Zakaj ta statistika? Ker je naša osnovna vrednota prostovoljstvo, s katerim širimo zavedanje o pomenu preseganja materialnega pogleda na svet. Namesto tega spodbujamo zdrav način življenja in podpiramo celovit razvoj vsakega posameznika – v naravi in za naravo, v lokalnih skupnostih in širše v družbi in za družbo. Poslanstvo taborništva je namreč s pomočjo sistema vrednot  in načina dela prispevati k vzgoji otrok in mladih ter na ta način ustvarjati boljši svet. Svet, kjer se ljudje lahko polno uresničimo kot posamezniki in hkrati tvorno ter odgovorno (so)delujemo v skupnosti in okolju. A smo kot nevladna organizacija nenehno pred izzivom: kako zagotoviti dovolj finančnih virov, da omogočimo nemoteno delovanje tako kompleksne organizacije? Dovolj, da lahko podpremo naše prostovoljce – z usposabljanjem za prostovoljsko delo, s celostno vsebinsko in osebno podporo, s pomočjo pri urejanju administrativnih vsebin in številnih drugih izzivih. Dovolj, da lahko zaposleni v naši strokovni službi Zveze tabornikov Slovenije nudijo stalno podporo delovanju organizacije in so lahko prostovoljskemu vodstvu ter drugim prostovoljcem v pomoč pri izvedbi zastavljenih ciljev. In da zagotovimo, da bomo še vsaj sedem desetletij ustvarjali boljši svet. Zato iskreno povemo, si taborniki želimo tudi tvoje podpore – s tem, da si naš glas ali s tvojo donacijo. Tako bomo skupaj širili krog prijateljev in še naprej ustvarjali boljši svet!

Izberi način nakazila in doniraj

Tukaj izbereš višino zneska za donacijo ali določiš svojega.

Donacija

 

Tukaj izbereš višino zneska za donacijo, če nas želiš podpreti vsako leto enkrat. In ne skrbi, tvoja donacija se ne bo zgodila avtomatsko – pred iztekom enega leta bomo samo poslali prijazno sporočilo in vse podatke, nakazilo pa izvedeš ti.

Donation - yealry

 

Podari del dohodnine tabornikom

Morda nisi nikoli razmišljal o tem – ampak ja, tudi z namenitvijo dela dohodnine lahko podpreš naše delovanje! Gre za sredstva, ki sicer ostanejo v državnem proračunu. Če se dohodninski zavezanec odloči, pa lahko 1% odmerjene dohodnine nameni nevladnim organizacijam, med katere spadamo tudi taborniki. Leta 2021 je bil po podatkih FURS-a povprečni znesek donacije dohodnine približno 22 eur. In na prvi pogled se to morda ne zdi prav veliko, nam pa ogromno pomeni. Ker z vsakim takšnim prispevkom lažje ustvarjamo boljši svet!

Nekaj taborniških utrinkov predstavljamo tudi tukaj – ker ni bistvo samo v številkah, ki jih najdemo v finančnih poročilih.

Poleti 2023 smo se odpravili v Južno Korejo

Taborniki in tabornice smo v najštevilčnejši odpravi doslej med 1. in 12. avgustom 2023 odpravili v Južno Korejo na največje taborjenje – na 25. Svetovni skavtski jamboree!

Organizirali smo že 16. vseslovensko taborjenje!

Zlet je vseslovenska taborniška dogodivščina, ki jo organiziramo vsaka štiri leta – na zadnjem nas je poleti 2022 taborilo kar 1000! 

Vsako leto na taborjenje peljemo okrog 3000 otrok

Ocenjujemo, da je bilo v sedmih desetletjih, kolikor neprekinjeno deluje naša taborniška organizacija, na poletnih taborjenjih 210.000 otrok!

Prostovoljci smo srce taborniške organizacije

Taborniški prostovoljci načrtujemo in izvajamo program za mlajše tabornike, letno opravi posameznik okrog 500 prostovoljskih delovnih ur.

Taborniki ustvarjamo boljši svet že 70 let

Praznovanje naše 70. obletnice smo tekom celotnega leta 2021 obeležili s številnimi dogodki.

Taborniki že od leta 1976 delujemo v sklopu Civilne zaščite

Po vsej državi deluje v enotah civilne zaščite 136 registriranih pripadnikov iz vrst tabornikov.

Taborniška ropotarnica – polna idej, pa še državno priznanje ima

To je bil naš odziv na prvi val epidemije v 2020: več kot 150 idej in več kot 10.000 obiskovalcev - bili smo doma po taborniško!

Nominacija za Nobelovo nagrado za mir v letu 2021

Taborniki smo bili kot del svetovnega skavtskega gibanja nominirani za Nobelovo nagrado za mir v letu 2021.

Tudi leto 2022 smo preživeli v iskanju pravih poti

Septembra 2022 je Republiško orientacijsko tekmovanje, tekmovanje z več kot 60-letno tradicijo, znova zaživelo – tokrat v Šoštanju!

Taborništvo je dogodivščina, izziv, je šola za življenje in način življenja.

Prenesi letno poročilo*

* Vabimo te, da pokukaš med naše utrinke in se sprehodiš po naši spletni strani, ter prebereš finančno poročilo za leto 2022.

Hvala, ker skupaj z nami ustvarjaš boljši svet!


Naši podporniki