Z donacijo naj podprem tabornike - zakaj?

Zato, ker s tem podpreš način življenja tisočerih otrok in mladih. Podpreš gibanje, ki stremi k ustvarjanju boljšega sveta. Gibanje, ki izhaja iz narave in vrača naravi. Obenem pa podpreš nas prostovoljce, ki s taborniškimi aktivnostmi zagotavljamo otrokom in mladim varno okolje za raziskovanje, za celovito rast in razvoj v samostojne in odgovorne posameznike. V posameznike, ki aktivno in odgovorno sodelujemo v lokalni skupnosti in ki delujemo v dobrobit širšega okolja. In zato, ker lahko tako (p)ostaneš prijatelj vseh tabornikov in skupaj z nami ustvarjaš boljši svet!

Preberi več

Srce taborniške organizacije smo prostovoljci,  ki taborništvu namenjamo svoj prosti čas. Pri Zvezi tabornikov Slovenije deluje 70 rodov, kjer približno 2400 mladih zagotavlja program in redne tedenske aktivnosti za 5000 članov, večinoma so to osnovnošolski otroci. Po uradnih podatkih smo v preteklih letih prostovoljske organizacije v Sloveniji opravile za skoraj  7 milijonov ur oziroma - preračunano v finančno vrednost- za 100 milijonov evrov prostovoljskega dela. Med njimi je tudi na tisoče taborniških prostovoljskih ur, mnogi naši prostovoljci pa namenijo taborništvu več kot 500 ur letno (res je, to pomeni, da praktično ni dneva brez časa za tabornike, da živimo taborništvo prav vsak dan). Zakaj ta statistika? Ker je naša osnovna vrednota prostovoljstvo, s katerim širimo zavedanje o pomenu preseganja materialnega pogleda na svet. Namesto tega spodbujamo zdrav način življenja in podpiramo celovit razvoj vsakega posameznika – v naravi in za naravo, v lokalnih skupnostih in širše v družbi in za družbo. Poslanstvo taborništva je namreč s pomočjo sistema vrednot  in načina dela prispevati k vzgoji otrok in mladih ter na ta način ustvarjati boljši svet. Svet, kjer se ljudje lahko polno uresničimo kot posamezniki in hkrati tvorno ter odgovorno (so)delujemo v skupnosti in okolju. A smo kot nevladna organizacija nenehno pred izzivom: kako zagotoviti dovolj finančnih virov, da omogočimo nemoteno delovanje tako kompleksne organizacije? Dovolj, da lahko podpremo naše prostovoljce – z usposabljanjem za prostovoljsko delo, s celostno vsebinsko in osebno podporo, s pomočjo pri urejanju administrativnih vsebin in številnih drugih izzivih. Dovolj, da lahko zaposleni v naši strokovni službi Zveze tabornikov Slovenije nudijo stalno podporo delovanju organizacije in so lahko prostovoljskemu vodstvu ter drugim prostovoljcem v pomoč pri izvedbi zastavljenih ciljev. In da zagotovimo, da bomo še vsaj sedem desetletij ustvarjali boljši svet. Zato iskreno povemo, si taborniki želimo tudi tvoje podpore – s tem, da si naš glas ali s tvojo donacijo. Tako bomo skupaj širili krog prijateljev in še naprej ustvarjali boljši svet!  

Pošlji TABORNIKI10 na 1919

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo TABORNIKI10 na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR  za podporo Zvezi tabornikov Slovenije. Taborniki bomo zbrana sredstva namenili za usposabljanje in nudene podpore prostovoljcem pri njihovem delovanju.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2 in Telemacha.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni tukaj.

Izberi način nakazila in doniraj

Tukaj izbereš višino zneska za donacijo ali določiš svojega.

 

Tukaj izbereš višino zneska za donacijo, če nas želiš podpreti vsako leto enkrat. In ne skrbi, tvoja donacija se ne bo zgodila avtomatsko – pred iztekom enega leta bomo samo poslali prijazno sporočilo in vse podatke, nakazilo pa izvedeš ti.

 

Podari del dohodnine tabornikom

Morda nisi nikoli razmišljal o tem – ampak ja, tudi z namenitvijo dela dohodnine lahko podpreš naše delovanje! Gre za sredstva, ki sicer ostanejo v državnem proračunu. Če se dohodninski zavezanec odloči, pa lahko 1% odmerjene dohodnine nameni nevladnim organizacijam, med katere spadamo tudi taborniki. Leta 2019 je bil po podatkih FURS-a povprečni znesek donacije dohodnine slabih 11 eur. In na prvi pogled se to morda ne zdi prav veliko, nam pa ogromno pomeni. Ker z vsakim takšnim prispevkom lažje ustvarjamo boljši svet!

Nekaj taborniških utrinkov predstavljamo tudi tukaj – ker ni bistvo samo v številkah, ki jih najdemo v finančnih poročilih.

foto: Mariša Ratajec

Prostovoljci smo srce taborniške organizacije

Taborniški prostovoljci načrtujemo in izvajamo program za mlajše tabornike, letno opravi posameznik okrog 500 prostovoljskih delovnih ur.

Taborniška ropotarnica – polna idej, pa še državno priznanje ima

To je bil naš odziv na prvi val epidemije v 2020: več kot 150 idej in več kot 10.000 obiskovalcev - bili smo doma po taborniško!

Taborniki že od leta 1976 delujemo v sklopu Civilne zaščite

Po vsej državi deluje v enotah civilne zaščite 136 registriranih pripadnikov iz vrst tabornikov.

Vse najboljše, taborniki!

7000 članov, 70 rodov, 700 vodov, 70 let neštetih spominov in zgodb.

Nominacija za Nobelovo nagrado za mir v letu 2021

Taborniki smo bili kot del svetovnega skavtskega gibanja nominirani za Nobelovo nagrado za mir v letu 2021.

Leta 2020 smo na taborjenje peljali skoraj 3000 otrok

Tudi v letu, ki ga je zaznamovala epidemija, smo ob upoštevanju ukrepov poskrbeli za nepozabno poletno doživetje naših članov.

Zlet – vseslovensko taborjenje tisočih, nagrajeno z državnim priznanjem

Taborniška dogodivščina, ki jo organiziramo vsaka štiri leta - na zadnjem nas je leta 2017 taborilo več kot 1000! Naslednji bo leta 2022.

Svetovni skavtski jamboree

176 tabornikov in tabornic na taborjenju v Ameriki s 46.000 skavti iz 169 držav.

Taborništvo je dogodivščina, izziv, je šola za življenje in način življenja.

Prenesi letno poročilo*

* Poročilo o delu naše organizacije v letu 2020 je pripravljeno, vendar ga mora pred objavo potrditi najvišji izvršni organ Zveze tabornikov Slovenije, skupščina. Izvedena bo v zadnjem delu marca 2021, takrat bomo objavili dokument. Do takrat pa te vabimo, da pokukaš med naše utrinke in se sprehodiš po naši spletni strani, finančno poročilo pa je na voljo za leto 2019.

Hvala, ker skupaj z nami ustvarjaš boljši svet!


Naši podporniki