Prihaja Zlet 2022, vseslovensko taborjenje tisočih!

Taborniška dogodivščina, ki jo organiziramo vsaka štiri leta - na zadnjem nas je leta 2017 taborilo več kot 1000! Naslednji pa se bo odvil letos.

Zlet je vseslovensko taborjenje, ki ga taborniki pripravimo vsaka štiri leta. Zadnji zlet je potekal leta 2017 ob Velenjskem jezeru, prihodnji pa bo potekal letos, med 29. 7. in 7. 8. 2022, pri Cerknem. Zadnjega Zleta se je udeležilo kar 1000 tabornic in tabornikov ne samo iz Slovenije, pač pa tudi iz 11 drugih držav. In verjamemo, da nas bo letos še več!

Kako pa bo potekalo največje slovensko taborjenje? Prvih nekaj dni na poti iz urbanih središč zahodne Slovenije bo središče vsega dohajanje v malih skupinah oz. vodih z do člani in njihovim vodnikom oz. vodnico. Vodi bodo ob začetku Zleta krenili na štiridnevno pohodno pot, ki bo od udeleženk in udeležencev zahtevala različna taborniška znanja, poznavanje narave, spoznavanje kulture, sebe in sveta okrog sebe … Vmesna križišča oziroma načrtovane točke, kjer se bodo srečevali različni vodi, pa bodo enkratna priložnost za spoznavanje z drugimi tabornicami in taborniki.

Po štirih dni bomo vsi prispeli do konca poti. In takrat bomo na ravnini vrh hriba soustvarili skupno zletno naselje, ki bo naš dom do odhoda domov. Tam bomo ustvarjali, se učili, premagovali izzive in izkoristili trenutke za skupno druženje. Ker imamo srečo, da živimo v deželi, kjer je narava radodarna in še dokaj neokrnjena, se bomo zlili z njo … in se ob tem potrudili, da s trajnostno naravnanim pristopom pustimo za sabo čim manjši ogljični odtis. Da, na Zletu bomo ustvarjali boljši svet!

Več o dogodku pa lahko najdeš tukaj.