Saj se strinjaš s »Taborništvo je šola za življenje in način življenja.«? Pa z » Enkrat tabornik, vedno tabornik.« tudi, mar ne? Se muzaš, ko bereš »Scouts do it in the bush?« Ali si celo med tistimi zanesenjaki, ki imamo še vedno na avtu takšno nalepko? :)

Po statistikah je vsak četrti Slovenec tabornik oziroma tabornica. Ker tabornik pač ne nehaš biti, ko odrasteš, ali ko te življenje odpelje v neke druge vloge, taborniki smo za vedno. In povsod. Tabornik si, če ti postane toplo ob misli na večer ob ognju, pod zvezdnatim nebom, ob kitari, pečenem krompirju, twistu in komarjih. Tabornik si, če se z nasmehom spomniš vragolij z bivakov, si preživel nevihte, gazil po blatu, se kopal v res mrzli reki, kradel zastavo in še kaj. Tabornik si, če ti je še vedno povsem normalno, da ravnaš odgovorno, poskrbiš za skupnost in stremiš k ustvarjanju boljšega sveta.

In ker vemo, da nas je veliko, ki ostajamo taborniki, četudi nismo več aktivni kot prostovoljci, nas želimo povezati v veliko taborniško skupnost. Da skupaj obudimo spomine, doživimo še kakšen poletni ali jesenski večer ob ognju in kasneje staknemo glave in stuhtamo, česa si se želimo, kaj želimo početi … kot vsi za vedno taborniki. 🙂 In, ja, tudi drugo ime bomo našli za to našo skupnost, skupaj, seveda!

Zaenkrat lahko razkrijemo le, da nameravamo septembra organizirati vikend druženje v našem Taborniškem centru v Bohinju (no, v Gozdni šoli – to ime nam je najbrž vsem bolj poznano ;)), vse ostalo pa bomo razkrivali postopoma.

Do srečanja v Gozdni šoli še:

000 dni 00 ur 00 minut 00 sekund

Zato te vabimo, da se prijaviš na našo novičnik »Enkrat tabornik, vedno tabornik!«. In obljubimo, da te ne bomo nadlegovali, oglasili se bomo v povprečju največ enkrat na mesec. Veseli bomo, da nam pomagaš razširit glas in povabiš še druge taborniške kolege. Sploh tiste, s katerimi si želiš obuditi kakšen taborniški spomin in ustvarjati nove!

Se vidimo?

Prijavljam se na novičke "Enkrat tabornik, vedno tabornik!"

Prijavljam se na novičke "Enkrat tabornik, vedno tabornik!"

kraj, kjer trenutno živim
Soglasja

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci