Svetovni skavtski jamboree

176 tabornikov in tabornic na taborjenju v Ameriki s 46.000 skavti iz 169 držav.

Vsaka štiri leta imamo taborniki s celega sveta možnost, da se za nekaj dni združimo na svetovnem skavtskem taborjenju, ki se imenuje jamboree. Mladi s celega sveta se povežemo med izvajanjem atraktivnega in vzgojno usmerjenega programa – osrednje teme so globalni razvoj, svetovni mir, kulturna raznolikost, pustolovščina, zabava in prijateljstvo. Čeprav se zdi, da gre za zabavo, je jamboree mnogo več, saj nudi mladim priložnost za nova znanja, debato in razvoj aktivnosti, ki jih kasneje izvajajo v lokalnem okolju in skupnosti.


Na zadnjem jamboreeju leta 2019 smo taborniki bivali na več kot 5600 hektarjih rezervata Summit Bechtel, ki se nahaja v Združenih državah Amerike. 46.000 mladih se gotovo še danes spominja nagovorov mnogih širši javnosti poznanih osebnosti, kot sta Bear Grylls in Ban Ki Mun. In prepričani smo, da ne bodo pozabili občutka združenosti množice, ki s svojimi dejanji vsak dan sledi poslanstvu tabornikov – ustvarjanju boljšega sveta.


Podpora našemu delovanju pomeni tudi, da skupaj z nami odštevate dneve do naslednjega, že 25. svetovnega skavtskega jamboreeja. Potekal bo leta 2023 v Južni Koreji pod geslom: “Nariši svoje sanje.” Rišimo jih skupaj že danes.