Poletje se že z vso hitrostjo približuje in tudi letos bomo organizirali Taborniške počitnice v Bohinju za otroke in mladostnike! Počitnice bodo vodili izkušeni taborniki in tabornice z opravljenim vodniškim tečajem, ki bodo skupaj z udeleženci na taboru soustvarjali nepozabno taborniško poletno dogodivščino. Kako smo se imeli prejšnja leta, si lahko preberete tukaj

Komu so počitnice namenjene?

Počitnice so namenjene vsem otrokom in mladim med 6. in 15. letom, ki si želijo preživeti teden ob pestrih aktivnosti v naravi, v dobri družbi mladih s cele Slovenije. Otroci bodo glede na starost razporejeni v manjše skupine (5 do 8 otrok), ves čas počitnic bodo imeli svojega taborniškega vodnika oz. vodnico in zagotovljeno celodnevno varstvo.

Super, želim se prijaviti!

Kje bomo nastanjeni?

Taborniške počitnice se bodo letos ponovno odvile v našem Taborniškem centru Bohinj, na tabornem prostoru Gozdna šola. Tabor stoji na veliki gozdni jasi, ki je od obale Bohinjskega jezera oddaljena le 100 metrov. Otroci bodo nastanjeni v šotorih z lesenim dnom in ležišči, v primeru res slabega vremena pa se bodo preselili v hišo, kjer so sobe s skupnimi ležišči.

Kaj bomo počeli?

Za nekaj dni bomo vsi skupaj živeli v taborniških šotorih, izdelali si bomo posebne bohinjske rutice, se ukvarjali s športom, usvajali nove taborniške spretnosti, spoznali nove prijatelje in z njimi uživali v čudoviti naravi.

Letos bomo v program vključili tudi kolesarjenje – udeležencem bodo vseh 6 dni na voljo kolesa in čelade.

Kdaj bodo Taborniške počitnice v Bohinju?

Počitnice se bodo odvile v terminu od 28. julija do 2. avgusta 2024. Število mest je omejeno na 35.

Starši otroke pripeljete in odpeljete na taborniške počitnice sami. Na dan prihoda vas v Gozdni šoli pričakujemo do 17. ure, na dan odhoda pa bodo taborniške počitnice zaključene ob 16. uri. Po predhodnem dogovoru lahko otroka pripeljete oz. odpeljete tudi kasneje.

Kako se prijavimo?

Za vse termine je potrebno predhodno izpolniti spletno prijavnico.

Velja omejitev udeležencev na 35 otrok, zato bomo ob prevelikem številu prijavljenih na določen termin upoštevali vrstni red oddanih prijav. Pridržujemo si pravico, da v primeru nezadostnega števila prijav taborjenje odpovemo – tabor bomo izpeljali, če bo prijavljenih vsaj 15 otrok. O morebitni odpovedi oziroma potrditvi izvedbe taborjenja bomo prijavljene pisno obvestili po elektronski pošti. Če je termin zapolnjen, lahko prijavite otroka na čakalno listo. V primeru odpovedi katerega od prijavljenih bomo mesto ponudili naslednjemu na čakalni listi. 

Kakšna je cena in kaj je vanjo všteto?

Cena udeležbe je 240 EUR na otroka, za prijavo drugega in vsakega naslednjega otroka iz iste družine pa 220 EUR na otroka.

Cena vključuje stroške nočitev, prehrane, varstva in programa, ne zajema pa stroškov prevoza na in s taborniških počitnic v Bohinju.

Pogoji plačila

Na podlagi vaše elektronske prijave vam bomo poslali račun in navodila za plačilo, prijava bo potrjena šele ob prejemu plačila.

Zaradi negotovih razmer ne moremo omogočiti obročnega odplačevanja, zato vas naprošamo za plačilo v enkratnem znesku.

V primeru, da bomo primorani odpovedati izvedbo Taborniških počitnic v Bohinju zaradi nepremostljivih razlogov odpovedati, vam bomo seveda vplačane zneske vrnili. Zadržali bi le 25 EUR na prijavo, da pokrijemo manipulativne stroške.

Dodatne informacije

Matjaž Švegelj: matjaz.svegelj@taborniki.si in 040 213 479.

Šestdnevni program bo poln taborniških dogodivščin, novo pridobljena uporabna znanja pa bodo otroci zagotovo želeli deliti z vami, ko se vrnejo domov. Veselimo se vaših prijav!

Poleti pridemo v Bohinj, samo še prijavimo se!

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci