Kdo nam lahko nameni dohodnino?

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere največ deset organizacij in s tem odstotek svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Če ga ne nameniš nobeni organizaciji, gre ta odstotek v proračun države. Tako da tebe res ne stane nič, nam pa pomeni veliko!

Taborniki delujemo v 70 rodovih, lokalnih taborniških društvih, povezani pa smo v nacionalno organizacijo, Zvezo tabornikov Slovenije. Prav vsa naša društva in zveza smo na seznamu upravičencev do dela dohodnine, vsi bomo teh sredstev veseli in ob tvoji podpori še naprej delovali odgovorno, za skupnost in okolje! Ti le izberi, komu namenjaš delež dohodnine, seveda pa jo lahko nameniš tudi več različnim društvom, najmanjši delež za posameznega opravičenca je 0.1%.

Kako nam lahko nameniš del dohodnine?

Pripravili smo obrazec, kjer izbereš taborniška društva ali zvezo, ki jim želite nameniti del dohodnine, vneseš svoje podatke, se podpišeš ter s klikom oddaš obrazec. Mi pa bomo zatem obrazec natisnili in ga posredovali pristojnemu davčnemu uradu, le tvoje soglasje potrebujemo. Čisto preprosto in hitro, obljubimo!

Seveda pa lahko oddaš vse tudi preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki – na tej povezavi.

Kako boš vedel, komu si namenil dohodnino?

Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

Donacija velja do preklica, ni je potrebno obnavljati vsako leto, lahko pa kadarkoli spremeniš upravičence.

Podatki o davčnem zavezancu


Podatki o donaciji


Podpis
Ponovi podpis

Zveza tabornikov Slovenije se zavezuje, da bo pri uporabi osebnih podatkov v celoti upoštevala veljavno zakonodajo, ki zagotavlja varstvo osebnih podatkov in bodo le-ti uporabljeni izključno za namene posredovanja izpolnjenega obrazca na FURS.


Prosimo, izpolnite vsa polja!

Prosimo, dodajte svoj podpis!

Odstotki donacij se morajo sešteti v 1%!

Uspešno ste oddali zahtevo. Hvala!