Zlet - vseslovensko taborjenje tisočih, nagrajeno z državnim priznanjem

Taborniška dogodivščina, ki jo organiziramo vsaka štiri leta - na zadnjem nas je leta 2017 taborilo več kot 1000! Naslednji bo leta 2022.

Zlet je vseslovensko taborjenje, ki ga taborniki pripravimo vsaka štiri leta. Zadnji zlet je potekal leta 2017 ob Velenjskem jezeru. Zleta se je takrat udeležilo kar 1000 tabornic in tabornikov ne samo iz Slovenije, pač pa tudi iz 11 drugih držav. Mladi taborniki, stari od 12 do 29 let, so na sedmih različnih krajih po Sloveniji s pohodom začeli svojo pot do skupnega tabornega prostora. Ta je bil v Velenju, kjer jih je pričakalo več kot 200 mladih prostovoljcev, ki so zanje pripravili izjemno pester program, organiziran po konceptu taborniškega programa za mlade. Zlet je pravzaprav veliko taborjenje, kjer se srečajo taborniki iz vse Slovenije (za razliko od naših rednih taborov, na katerih smo člani posameznega taborniškega društva – rodu).

Mladi prostovoljci, ki so poskrbeli, da se je Zlet zgodil, so za pripravo in izvedbo skupaj opravili kar 51.000 ur prostovoljskega dela. Ekipa organizatorjev Zleta je kasneje dobila tudi državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega, odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju v letu 2017. Več o zadnjem Zletu je na voljo na tej povezavi.

Seveda pa se že veselimo naslednjega, ki smo ga zaradi ukrepov ob epidemiji prestavili na leto 2022 – kje bo potekal, najavimo kmalu, verjamemo pa, da se nas bo na njem zbralo še več kot leta 2017. 🙂