Tudi letos je Slovenska Karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa in Zavodom Med.Over.Net v sredo, 14. februarja, začela preventivno akcijo 40 dni brez alkohola. Akcija poteka že 13. leto in spodbuja k vključitvi v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola.

Letošnja akcija pod geslom Mlad, vesel in pogumen, k odgovornem ravnanju še zlasti nagovarja mlade. Tako smo bili s strani organizatorja k sodelovanju povabljeni tudi na Zvezi tabornikov Slovenije in povabilo smo z veseljem sprejeli. Akcija izpostavlja probleme zaradi prekomernega uživanja alkohola, ki prizadene dostojanstvo mnogih ljudi, še posebej otrok. Na človeku pušča posledice, ki vodijo v resne zdravstvene in psihične težave.

Ker 12. taborniški zakon pravi, da TABORNIK ŽIVI ZDRAVO, Zveza tabornikov Slovenije vzpodbuja vse tabornike in tabornice ter mlade na spošno, da se projektu pridružijo. Svojo odločitev lahko tudi simbolno potrdite na www.brezalkohola.si.

Več o našem pogledu in sodelovanju v akciji v izjavi za tisk, ki jo je na novinarski konferenci predstavila tabornica Nina Kapelj.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci