Zveza tabornikov Slovenije v sodelovanju z Društvom tabornikov rod Pusti grad iz Šoštanja letos organizira že 62. Republiško orientacijsko tekmovanje, ki se bo odvijalo med 23. in 25. septembrom v Šoštanju. Letos nas pri ustvarjanju te dogodivščine podpira družba Slovenski državni gozdovi (v nadaljevanju SiDG).

Družba SiDG, ki upravlja z državnimi gozdovi, skladno s svojim poslanstvom pospešuje in krepi tudi socialne funkcije gozdov. Pri tem sodeluje z lokalnimi skupnostmi, strokovnimi inštitucijami in prostovoljnimi organizacijami. Mednje sodimo tudi taborniki!

V preteklosti smo skupaj sodelovali pri več projektih, kot sta Kodeks obisk v naravi iz leta 2018 in pri izvedbi akcij pogozdovanja slovenskih državnih gozdov, kjer smo se taborniki redno odzivali pobudam. V družbi SiDG želijo z aktivnostmi na področju spodbujanja socialnih funkcij krepiti odnos do gozdov, k čemur želimo privabiti čim večje število zainteresirane javnosti. Taborniško organizacijo zaradi svojega poslanstva prepoznavajo kot pomembnega partnerja pri doseganju zastavljenih ciljev.

V ta namen so se v družbi SiDG odločili, da kot sponzor podprejo Republiško orientacijsko tekmovanje, ki bo v letu 2022 potekalo v Šoštanju.

Z vključitvijo v projekt želijo podpreti taborniško organizacijo in s tem nadaljevati uspešno sodelovanje med organizacijama.

Družbi SiDG se iskreno zahvaljujemo za podporo in že nestrpno pričakujemo dogodek!

Izjava SiDGSpletna stran Republiškega orientacijskega tekmovanja

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci