V uredništvu revije Tabor smo pripravili anketo branosti, s katero želimo izvedeti, če sploh in v kolikšni meri člani berete revijo, če se vam revija zdi uporabna in če v njej najdete pomembne informacije za svoje taborniško udejstvovanje in življenje na splošno.

Za čim bolj objektivne zaključke potrebujemo raznolik spekter bralcev – od najmlajših pa do najstarejših.

Zato prosimo vse, ki se z revijo Tabor srečujete in jo prebirate, da anketo izpolnite in jo delite dalje s (taborniškimi) prijatelji in ostalimi prostovoljci. Starše najmlajših članov pa naprošamo, da se čez anketo sprehodite skupaj z njimi. 🙂 

Revija Tabor je v več kot 70 letih, kolikor izhaja, doživela že mnoge spremembe. Zadnjo večjo vsebinsko-oblikovno prenovo smo organizirali v letu 2019. Takrat smo osvežili cilje in tako naredili spremembe pri rubrikah, pomladili smo grafično podobo, pa tudi izhajati je revija začela namesto vsak na dva meseca. Leta 2021 smo izvedli še eno analizo branosti in tudi na teh rezultatov prešli iz takratnih 6 na 4 številke na leto.

Ker se je v zadnjem desetletju v svetu medijev marsikaj spremenilo, imamo tudi taborniki veliko vsebin na digitalnih kanalih (na taborniki.si za vse in na stencas.si za vse naše prostovoljce), vsak teden pošiljamo svojim članom spletni novičnik – Informator, dnevno objavljamo na Facebooku in Instagramu in še kaj bi se našlo.

In ker je revija Tabor naš edini tiskani medij, si želimo, da bo v čim večji meri odraz želja in potreb naših članov. V pripravo vsake številke je namreč vključenih veliko posameznikov, tako prostovoljcev kot zaposlenih, ki si želijo, da bi to, kar napišejo, narišejo in oblikujejo, bilo za bralce uporabno ter všečno. Kot si revija, ki jo tiskamo v skoraj 7.000 izvodih in ki jo v tvoj nabiralnik še vedno prinese poštar, zasluži.

Zato te naprošamo, da odgovoriš na vprašanja v anketi, ki je anonimna. Odprta bo do nedelje, 14. januarja, do polnoči.

Hvala za sodelovanje – samo skupaj lahko naredimo revijo Tabor (še) boljšo!


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci