Taborniki smo v četrtek, 22. 4. 2021, praznovali dan tabornikov. Poleg praznovanja smo bili taborniki gosti v oddaji Dobro jutro na TVS1 ter v več oddajah na Prvem programu in Valu 202. O nas so pisali tudi v časopisih in revijah, ki so izšle v četrtek oziroma do konca tedna. Na tem mestu smo zbrali povezave do posnetkov oddaj in člankov – vabljeni k poslušanju, gledanju, branju in deljenju!

V četrtek zjutraj je bila Neža M. Slosar, načelnica ZTS za odnose z javnostmi, gostja v oddaji Dobro jutro, kjer je govorila o praznovanju 70. obletnice ZTS, taborniškem programu in vrednotah. Do oddaje dostopate na povezavi (od 1:38:20 naprej).

Neža M. Slosar, načelnica ZTS za odnose z javnostmi, in Rok Pandel, načelnik ZTS, sta bila v četrtek gosta tudi na Valu 202.

“Tabornik si. Ko enkrat postaneš, potem tudi ostaneš tabornik. Tudi če s kakšno prostovoljsko uro manj, ampak veščine in ta volja, vsa vzgoja, ki je vplivala nate prek taborniškega programa z vsemi veščinami, te ne more nikoli zapustiti,” je v pogovoru z voditeljem Alešem Smrekarjem povedala Neža M. Slosar. Vabljeni k poslušanju.

Neža in Rok na Valu 202
Neža in Rok na Valu 202

Istega dne se je Prvem programu z voditeljico Lucijo Fatur pogovarjal dolgoletni tabornik, Ivo Štajdohar. Ivo je tabornik že od leta 1963, v času vstopa Zveze tabornikov Slovenije v Svetovno organizacijo skavtskega gibanja (WOSM) pa je opravljal funkcijo tajnika ZTS. Vabljeni k poslušanju.

Na nočnem obisku na Prvem programu Radia Slovenija se je Rok Pandel, načelnik ZTS, pogovarjal z Mojco Delač. V oddaji sta govorila o njegovi taborniški poti – od začetkov v rodu Podkovanih krapov do mentorstva na tečajih Bivanja v naravi in vloge načelnika za program v Mestni zvezi tabornikov Ljubljana. Rok je govoril o taborništvu in vrednotah, odnosu do narave in izkušnjah ter izzivih, ki jih taborništvo prinaša.

Prav tako vas vabimo še k branju prispevka v petkovi številki Dela – o tabornikih, našem nastanku, razvoju in vlogi v današnji (slovenski) družbi.

Za konec vabljeni še k spremljanju taborniških profilov na socialnih omrežjih: najdete nas na Facebooku in na Instagramu.

Neža v oddaji Dobro jutro
Ivo Štajdohar na Valu 202

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci