Skrb zase (Tedenski izziv)

Izzivamo te, da poskusiš narediti svečo, lastovko in preval!

POTREBŠČINE:

  • Prostor
  • tepih ali mehko podlago za preval
Čeprav so letošnje olimpijske igre prestavljene na naslednje leto, to ne pomeni, da ne moreš svojih gimnastičnih spretnosti usvojiti že danes. V okviru Tedenskega izziva te vabimo, da si športno aktiven vsak dan. Danes lahko postaneš gimnastičar v samo treh korakih. Pred izzivi se ne pozabi dobro ogreti!
  1. Najprej se s hrbtom uleži na tla. Nogi dvigni v zrak, da boš v obliki črke L. Nato poskušaj spodnji del hrtba dvigniti od tal in se ob bokih podpreti z rokama. Na nožnih prstih nato naredi "špičko". Sveča že gori!
2. Da lahko narediš lastovko, vstani. Roki razširi na levo in desno, kot da si ptica. Nato se zazri v točko predse in počasi začni dvigovati desno nogo. Ta naj bo čimbolj ravna. Ob tem poskušaj ohranjat ravnotežje kot lastovka, ko leti. Nato poskusi to še z levo nogo v zraku.
3. Sledi še tretji izziv, preval. Ob tem bodi pozoren, da se kam ne udariš. Za pomoč lahko prosiš tudi starše. Pred mehko blazino ali tepih počepni in daj roke pred sebe. Glavo skloni k trupu, da bo tvoja brada ob tvojem prsnem košu. Nato se počasi odrini z nogama in ju med prevalom pokrčeni drži ob svojem trupu. To je vsa znanost!
Če ti kateri izmed izzivov predstavlja težave, a bi se ga rad bolje naučil, lahko isto stvar ponoviš tudi naslednji dan. Če pa kateri od izzivov ni zate, brez skrbi - glavno je, da se zabavaš. :)
Avtor:
  • Tabornica iz ropotarnice (Maša)
Viri:
  • Kos, P. (2020). Domača gimnastika. [Fotografija].

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci