Saj veš kaj pravijo ... da gre ljubezen skozi želodec.

Skuhaj kosilo za celo družino

Ker ostajamo doma, več časa preživljamo tudi z družino. Čeprav se čez dan morda držimo vsak zase, pa so obroki nekaj, kar nas združuje.Zato te danes vabimo, da presenetiš svojo družino in ti skuhaš kosilo ali večerjo za vse. Če je tvoj najljubši obrok zajtrk, pa imaš jutri odlično priložnost, da ga pripraviš. Predlagamo ti, da jim pripraviš svojo najljubšo jed, ob obroku pa jih povabiš, da v tem tednu vsak izmed vas enkrat pripravi svojo najljubšo. Družino lahko še dodato presenetiš, tako da poskrbiš za prijeten ambient prostora in čudovit pogrinjek ali pa za pripravo mize prosiš brata ali sestro in tako otroci skupaj presenetite starše.Če nimaš ideje, kaj bi skuhal, lahko navdih poiščeš na spodnjih dveh straneh:

  1.  Kulinarika: https://www.kulinarika.net/
  2.  Tasty: https://tasty.co/

Kava s prijateljem

Čeprav si bo vsak moral sam skuhati kavo ali čaj in bosta vsak na svojem koncu, to še ne pomeni, da ne moreta iti "na kavo". Pokliči prijatelja, s katerim v tem času izolacije še nisi govoril, in ga povabi na spletni klepet.Če se slučajno bojiš, da bi vama zmanjkalo tem za pogovor, smo ti pripravili nekaj zabavnih vprašanj, da se še bolje spoznata:

  1.  Katere serije rad gledaš?
  2.  Prideš ponavadi prepozno ali prezgodaj?
  3.  Za kaj upaš,da se nikoli ne bo spremenilo?
  4.  Katero knjigo si nazadnje prebral? Kdaj?
  5.  Kaj ti v življenju reees ne gre?
  6.  V čem si reeees dober?
  7.  Kaj zabavnega se ti je do sedaj zgodilo, medtem ko velja #ostanidoma?

Še dobro, da imamo internet in kamere, da razdalja ni ovira!

Če si ljubitelj družabnih iger, ti bo tale podvig všeč!

Družabne igre preko računalnika.
Spletna stran Board game Arena  ti omogoča, da v tem času vse družabne igre igraš brezplačno. Na voljo je 175 iger in prepričani smo, da boš našel nekaj zase. K igranju povabi še taborniške in ostale prijatelje, pa bo skoraj tako, kot da igrate v živo.

Avtorji idej:

  • Tabornica iz Ropotarnice

Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci