Taborniki smo Ukrajinskim tabornikom poslali okoli 1.500 kg humanitarnih materialnih dobrin. Transport za 7 palet materiala je krilo podjetje Hella Saturnus Slovenija, skladiščenje in zbiranje dobrin, pa nam je bilo omogočeno v prostorih Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Odzvali smo se na klic na pomoč

S humanitarnim zbiranjem materialnih dobrin smo se odzvali na klic na pomoč naše sestrske organizacije v Ukrajini (National Organization of the Scouts of Ukraine), saj je po skoraj treh mesecih vojnega terorja v Ukrajini življenje v določenih mestih še vedno izredno težko ter brez možnosti povratka v lastne domove.

Ukrajinski taborniki so pripravili seznam potrebščin, ki jih potrebujejo v trenutnih razmerah, saj nihče ne ve, koliko časa bo vojna še trajala. Predvsem pa so dali velik poudarek na prihajajočo jesen in zimo, zatorej smo zbirali veliko toplih oblačil, ki bodo ljudem pomagala prebroditi hladne dni. Zbrali smo okoli 900 kg oblačil in obutve;  350 kg spalnih vreč, spalnih blazin, šotorov, termosteklenic, odej in naglavnih svetilk; 250 kg zdravil, prvih pomoči ter pripomočkov za osebno higieno. Humanitarni material je že na poti k ekipam na terenu, ki ga bodo predale pomoči potrebnim.

Hvala vsem, ki ste sodelovali!

Še enkrat hvala vsem posameznikom in rodovom, ki so donirali materialne dobrine. Hvala prostovoljcem, ki so pomagali vse skupaj spakirati in pripraviti na odpremo. Hvala Upravi republike Slovenije za zaščito in reševanje za skladiščne prostore in hvala podjetju Hella Saturnus Slovenija za kritje stroškov transporta do Ukrajinskih tabornikov.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci