Ker ne moremo potovati, se moramo znajti!

Dopisni prijatelj

Zagotovo si na eni izmed mednarodnih akcij ali pa kakšnem svojem potovanju spoznal koga, s katerim sta se res dobro ujela. Potem sta odšla vsak na svoj konec in so se s časom stiki malo izgubili. Današnji podvig te vabi, da ponovno prižgeš iskrico tega prijateljstva.Prijatelju iz tujine pošlji sporočilo. Vprašaj ga, kako on preživlja obdobje karantene, povprašaj ga, kaj vse se mu je zgodilo od vajinega srečanja, in mu povej o svojem življenju. Obujata lahko spomine na skupaj preživeti čas, se mogoče dogovorita za kakšno srečanje v prihodnosti. Ob vsem tem pa boš še malo povadil tuji jezik. Lahko ga celo prosiš, da te nauči nekaj fraz v svojem jeziku, ti pa ga naučiš nekaj slovenskih izrazov.

Dežela iz sanj

Kljub temu, da ne vemo, kdaj bomo lahko spet potovali, pa to še ne pomeni, da se na potovanje ne moremo začeti pripravljati.Vabimo te, da si zamisliš svoje sanjsko potovanje!Kam bi šel, s kom bi šel, za koliko časa ... Če ne veš, kako se zadeve lotiti, smo zate pripravili nekaj nasvetov:

  1.  Ko imaš izbrano državo ali več držav, ki bi jih obiskal, se odloči za koliko časa bi šel.
  2. Preberi vsaj dva bloga nekoga, ki je že bil tam. S tem boš dobil tudi nekaj idej, kaj je v tej državi vredno ogleda, ter nekaj nasvetov za potovanje. Nekaj slovenskih potovalnih blogov, ki so ti lahko v pomoč: Povsod je lepo, Nina potuje, Rambling days, Curryandlove (tukaj potovalne blog objave najdeš pod pisarijami).
  3.  Preberi vodič po tej državi (Lonely planet, Rough gide, Eye Witness). Kar nekaj jih je dostopnih tudi v e-obliki ali pdf obliki na internetu.
  4.  V aplikaciji My maps si lahko označiš kraje, ki ti padejo v oči in bi jih obiskal, nato pa vidiš na katerem koncu države (če je ta velika) jih je največ in s tem dobiš približno začrtano pot oz. smer potovanja.
  5.  Poizvedi več o kulturi in ljudeh države v katero bi šel.
  6.  Počakaj, da virus odide stran in lahko kupiš karte za prevoz! :)

Zagotovo imaš v mislih vsaj eno državo, v katero si vedno želel iti, a nikoli nisi prišel do tja.

Avtorji idej:

  • Tabornica iz Ropotarnice

Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci