V teh dneh, ko se moramo zadrževati doma, je tehnologija poskrbela, da lahko nekatere funkcije še vedno opravljamo - otroci se preko oddaljenega dostopa udeležujejo pouka, nekateri zaposleni svoje delo opravljajo od doma, za popestritev dni pa so poskrbele tudi številne kulturne ustanove, ki so začasno zaprle svoja vrata, pa svoj program ponujajo preko spleta.

V spletni knjižnici Biblos lahko e-knjige kupite ali si jih le izposodite. Vsi člani partnerskih knjižnic si tako lahko za dva tedna izposodite e-knjige in jih prebirate na svojih prenosnih napravah

Lutkovno gledališče Ljubljana za omejen čas ponuja posnetke svojih predstav. Na njihovi Facebook strani lahko spremljate spored, nekaj predstav pa je na voljo na spodnjih povezavah (dostop je časovno omejen, tako da vse predstave niso na voljo ves čas).

Prav posebnega projekta Podmiznice pa sta se lotila Maruša in Jon - vsak dan v svojem bralnem kotičku (ki se nahaja pod mizo) bereta pravljice, ki jim lahko prisluhnete na njunem YouTube kanalu.

Virtualne sprehode po svojih razstavah ponujajo številni muzeji, tako se lahko “sprehodite” po Narodnem muzeju Slovenije in nekaterih njihovih lokacijah, Tržiškem muzeju, pokukate pa lahko tudi v katerega od muzejev in galerij v tujini (The British Museum, Louvre, Smithsonian National Museum of Natural History, Vatikanski muzej, Narodni muzej v Mehiki) ali prisluhnete operi v Metropolitan Opera v New Yorku.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci