V ponedeljek, 29. junija, je na Brdu pri Kranju pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja potekala zaključna prireditev natečaja Naj prostovoljec leta 2014 v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Izmed 202 prijav, ki so jih organizatorji prejeli, smo taborniki prejeli priznanje kar v treh kategorijah!

Gregor Matavž je prejel naziv Naj mladinski voditelj, prislužil pa si ga je z več kot 17-letnim aktivnim delom kot mladinski aktivist in voditelj. V letu 2014 je s svojim delom največ prispeval k ustanavljanju nove enote tabornikov na Koroškem, kjer je pomagal pri koncipiranju, načrtovanju in nudenju podpore. Bil je nepogrešljivi del projekta “Neformalna Koroška zveza tabornikov”, organiziral zimovanja treh taborniških društev, organiziral letno taborjenje z mednarodno dimenzijo in mentoriral več kot 100 mladostnikom. Svojo prisotnost na podelitvi je opravičil, saj je bil kot prostovoljec ravno prisoten na letnem taborjenju, nagrado pa je v njegovem imenu prevzel načelnik Zveze tabornikov Slovenije, Domen Uršič.

Naziv Naj prostovoljec v starostni kategoriji nad 30 let je prejel Gašper Rupnik, ki je bil v letu 2014 pobudnik, vodja logistike in operacij pri vzpostavitvi Kriznega centra v Postojni kot odziv na žledolom v februarju. Enkraten odziv na naravno katastrofo z delom, trudom in zagnanostjo, ki ga je prispeval, je bil izjemen. Gašper je že vrsto let aktiven v Zvezi tabornikov Slovenije.

Nagrajenca sta priznanji posvetila tudi vsem ostalim prostovoljcem, zaslužnim za uspeh tako oživitve taborništva na Koroškem, kot tudi delovanje Kriznega centra v Postojni.

Ključno priznanje za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt pa smo taborniki prejeli za projekt Obnovimo slovenske gozdove. Projekt je nastal kot izjemen odziv na katastrofalen žledolom lani februarja, poteka pa v sodelovanju z Zavodom za gozdove RS in drugimi partnerji. Namen projekta je ponovno pogozdovati tiste dele poškodovanega gozda, kjer po naravni poti to ni mogoče. V projekt je bilo vključenih 1600 prostovoljcev, ki so se pridružili akciji in zbirali sredstva ter posadili okoli 50.000 sadik na skupno 23 lokacijah po Sloveniji in tako obnovili približno 50 ha gozdov.

Ponovno smo taborniki dokazali, da je naše prostovoljno delo pomembno in da skupaj ustvarjamo boljši svet!

Ključno priznanje za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt pa smo taborniki prejeli za projekt Obnovimo slovenske gozdove. projekt je nastal kot izjemen odziv na katastrofalen žledolom lani februarja, poteka pa v sodelovanju z Zavodom za gozdove RS in drugimi partnerji. namen projekta je ponovno pogozdovati tiste dele poškodovanega gozda, kjer po naravni poti to ni mogoče. v projekt je bilo vključenih 1600 prostovoljcev, ki so se pridružili akciji in zbirali sredstva ter posadili okoli 50 000 sadik na skupno 23 lokacijah po Sloveniji in tako obnovili približno 50 ha gozdov.

Ponovno smo taborniki dokazali, da je naše prostovoljno delo pomembno in da skupaj ustvarjamo boljši svet!


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci