Ročne spretnosti, Življenje v naravi

Tvoje telo vsebuje približno 70% vode. Skozi dan jo človek izloči približno 2,5 litra. Zato je pomembno, da telesu povrneš izgubljeno tekočino, najboljše v obliki vode. Izdelaj svojo stekelničko, da boš imel vodo vedno pri sebi!

POTREBŠČINE:

  • steklenico od paradižnikove omake, sokov itd. - važno je le, da je steklena
  • barve za steklo ali volno oziroma druge vrvice ali okrasni lepilni trak ali nalepke
  • v primeru, da moraš kaj nalepiti, je potrebno lepilo, še boljša je lepilna pištola (a pri tem moraš biti pazljiv, saj je zelo vroča).
V Sloveniji smo lahko hvaležni za pitno vodo.Za pitje vode iz pipe je veliko razlogov. Je sveža, bolj zdrava in prihraniš denar, saj ne rabiš kupiti plastenke ali steklenice z vodo. S pitjem vode iz pipe skrbiš tudi za okolje, saj v večini primerov kupljeno vodo dobiš v plastični embalaži. Plastičnih embalaž v večini primerov ne reciklirajo in je za nihov nastanek potrebno veliko vode.Vzemi svojo steklenico in nanjo po želji lepi ali barvaj. Važno je, da je steklenička všeč tebi in jo boš z veseljem uporabljal.

Priporočilo za starše

V primeru uporabe lepilne pištole pomagajte otroku, saj je potrebno biti zelo pazljiv. Lahko pa si ustvarite tudi svojo stekleničko.
Avtor:
  • Maja Kramar
Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci