Taborniki pogosto rečemo, da je narava naša učilnica. V pripevku za Dnevnik je naš prostovoljec Rok Pandel pojasnil način dela pri tabronikih, odnos do narave in še kaj.

Rok je eden izmed naših aktivnih prostovoljcev, prihaja iz rodu Podkovani krap. S taborništvom se je nekaj časa spogledoval kot otrok, na prvi tabor je šel konec osnovne šole ... in ostal.Med drugim je povedal:»Delo z in za naravo je srž taborništva. Ko greš enkrat v naravo in si tam vsaj en dan, se začneš spraševati, kdo dejansko si. Ni več važno, kakšen logotip imaš na hlačah, majici ali rukzaku, koliko prijateljev imaš na Facebooku in Instagramu, tam si, kar si. Zato so taborniki zelo pristna organizacija, naši odnosi so zelo pristni. Ko se znajdeš na ti z naravo, se ne moreš pretvarjati,.« Prispevek pa zaključujejo z mislimi o taborništvu v času korone:»Pred nami je izziv, a hkrati priložnost, da poudarimo druženje otrok znotraj manjših vodov, da v manjših skupinah gradimo njihovo medsebojno zaupanje in sodelovanje. Taborniki smo iznajdljivi. Če smo že v karanteni znali izpeljati stvari tako, da je bilo prav, ni razlogov, da ne bi uspešno delovali tudi v nepredvidljivih mesecih, ki prihajajo. Saj poznate naš moto, ne? Taborniki smo pripravljeni!«
Članek lahko v celoti preberete na uradni spletni strani Dnevnika, saj vsebino povzemamo iz rubrike Obrazi nevladnikov. Objavljeni fotografiji so iz osebnega arhiva Roka Pandla in Pije Šarko.

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci