Bivanje v naravi

Ponovi vezave in zgradi čisto svoj pionirski objekt.

POTREBŠČINE:

  • palice
  • nož
  • vrvice
  • po potrebi tekoče lepilo
Vsak taborni prostor ima šotore, ognjišče in jambor. Če si želiš na taboru olajšati vsakodnevne aktivnosti ali si samo popestriti prosti čas, lahko s pomočjo vrvi in palic (sušic) postaviš lesene strukture, ki jim rečemo pionirski objekti.
Čas je, da postaviš maketo svojega pionirskega objekta!Za gradnjo pionirskih objektov moraš poznati vsaj osnovne vezave, ki si se jih naučil skozi včerajšnji podvig. Ponovi jih!
Zamisli si, kateri pionirski objekt želiš postaviti. V pomoč so ti lahko pionirski objekti na slikah. Pri pionirskih objektih je zelo pomemben načrt, zato si na list nariši skico svoje makete. Skica ti bo v pomoč, da boš vedel, koliko materiala potrebuješ in kako dolge morajo biti palice. V gozdu naberi palice, ki so dovolj velike, da jih boš lahko zvezal z vezavami, a vendar dovolj majhne, da boš lahko iz njih napravil maketo. Na svoji skici preveri, kako morajo biti palice zvezane skupaj in uporabi primerno vezavo (kvadratno ali vzporedno). Če ti vezave ne gredo najbolje, si pomagaj s tekočim lepilom ali lepilnim trakom. Sledi skici in izdelaj svojo maketo pionirskega objekta.Če ti je izdelovanje pionirskih objektov všeč, z njimi dopolni svojo maketo tabora, ki jo pripravljaš za tedenski izziv! Poskusi si zamisliti popolnoma svoj pionirski objekt, ga skiciraj in izdelaj. Možnosti je neomejeno. ;)
Avtor:
  • Tabornik iz Ropotarnice
Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci