V soboto, 6. aprila 2019, smo se v okviru taborniškega projekta Po medvedjih sledeh taborniki, starejši od 16 let (popotniki in popotnice, raziskovalci in raziskovalke ter grče), odpravili na teren v dolenjske gozdove, da bi se na bivakiranje, pohodne tabore ali pa na sprehod po gozdu z našimi medvedki in čebelicami ter gozdovniki in gozdovnicami pripravili malo drugače.

Po terenu nas je namreč vodil izkušen biolog, ki se že vrsto let ukvarja z biološkim delom na terenu. Podučili smo se o tem, katere živali so se po gozdu gibale pred nami in kako prepoznamo znake njihove prisotnosti. Po terenskem delu smo si imeli priložnosti tudi ogledati dobro prakso sobivanja z medvedom.

Taborniki veliko časa preživimo v gozdu, hkrati pa smo tudi vedoželjni, zato smo izredno veseli, da smo imeli v okviru projekta Po medvedjih sledeh priložnost izvedeti veliko novega o medvedu ter ostalih zvereh in ostalih gozdnih živalih. Pridobljeno znanje bomo tako lahko uspešno predajali tudi našim mlajšim članom.

Taborniški projekt Po medvedjih sledeh je bil izveden v okviru projekta LIFE DINALP BEAR, v sodelovanju z Oddelkom za biologijo (Biotehniška fakulteta, UL). Hvala!


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci