Če želite prijaviti otroka na Taborniške počitnice v Bohinju poleti 2022, prosimo kliknite na to povezavo.

Spodnja povezava namreč ni več aktivna. Hvala 🙂

Poletje že prihaja in ponovno je čas za že četrte Taborniške počitnice v Bohinju za vse otroke in mladostnike!

Res je, taborniki smo tisti, ki znamo taboriti. Poletje pa je čas, ko si večina od nas želi doživeti čar narave in življenja v sožitju z njo. Zato Zveza tabornikov Slovenije tudi letos pripravlja Taborniške počitnice v Bohinju, za vse otroke in mladostnike, ki želijo nekaj dni preživeti kot taborniki.

Počitnice bodo vodili izkušeni taborniki in tabornice z opravljenim vodniškim tečajem, ki bodo skupaj z otroki in mladostniki na taboru soustvarili nepozabno taborniško poletno dogodivščino.

Kaj bomo počeli?

Za nekaj dni bomo vsi skupaj živeli v taborniških šotorih, izdelali si bomo posebne bohinjske rutice, se ukvarjali s športom, usvajali nove taborniške spretnosti, spoznali nove prijatelje in z njimi uživali v čudoviti naravi.

Otroci bodo glede na starost razporejeni v manjše skupine (5 do 8 otrok), ves čas počitnic bodo imeli svojega taborniškega vodnika in zagotovljeno celodnevno varstvo. Taborniške počitnice v Bohinju so namenjene otrokom, starim od 6 do 15 let.

Kje bomo bivali?

Taborniške počitnice se bodo letos ponovno odvile v našem Taborniškem centru Bohinj, na tabornem prostoru Gozdna šola. Tabor stoji na veliki gozdni jasi, ki je od obale Bohinjskega jezera oddaljena le 100 metrov. Otroci bodo nastanjeni v šotorih z lesenim dnom in ležišči, v primeru res slabega vremena pa se bodo preselili v hišo, kjer so sobe s skupnimi ležišči.

Kdaj bodo taborniške počitnice v Bohinju?

Prosta mesta za prva dva termina so zasedena.
Če vam tretji nikakor ne ustreza in želite vseeno oddati prijavo za prvi ali drugi termin, nam pišite in lahko uvrstimo otroka na čakalni seznam. V kolikor bo kdo od prej prijavljenih odpovedal udeležbo, bomo namreč o prostem mestu obvestili prvega na čakalnem seznamu.

Izmena
Termin Rok prijave in plačila Omejitev udeležencev
1. 18. 7. — 23. 7. 2021 1. 7. 2021 30 – prostih mest ni več
2. 1. 8. — 6. 8. 2021 25. 7. 2021 30 – prostih mest ni več
3. 22. 8. — 27. 8. 2021 1. 8. 2021 30 – le še nekaj prostih mest
Prijava na taborjenje: 

Za vse termine je potrebno predhodno izpolniti spletno prijavnico.

Na vseh treh terminih velja omejitev udeležencev na 30 otrok, zato bomo ob prevelikem številu prijavljenih na določen termin upoštevali vrstni red oddanih prijav. Pridržujemo si pravico, da v primeru nezadostnega števila prijav taborjenje odpovemo – tabor bomo izpeljali, če bo prijavljenih vsaj 15 otrok. O morebitni odpovedi oziroma potrditvi izvedbe taborjenja bomo prijavljene pisno obvestili po elektronski pošti. Če je termin zapolnjen, lahko prijavite otroka na čakalno listo. V primeru odpovedi katerega od prijavljenih bomo mesto ponudili naslednjemu na čakalni listi.

Starši otroke pripeljete in odpeljete na taborniške počitnice sami. Na dan prihoda vas v Gozdni šoli pričakujemo med 16.00 in 18.00, na dan odhoda pa bodo taborniške počitnice zaključene med 14.00 in 17.00.

 

Cena in pogoji plačila:  

Cena taborjenja je 195 EUR na otroka. Za prijavo drugega in vsakega naslednjega otroka iz iste družine je cena nižja, in sicer 175 EUR na otroka.

Cena vključuje stroške nočitev, prehrane, varstva in programa, ne zajema pa stroškov prevoza na in s taborniških počitnic v Bohinju.

Na podlagi vaše elektronske prijave vam bomo poslali račun in navodila za plačilo, prijava bo potrjena šele ob prejemu plačila.

Zaradi negotovih razmer tudi tokrat ne moremo omogočiti obročnega odplačevanja, zato vas naprošamo za plačilo v enkratnem znesku.

V primeru, da bomo primorani odpovedati izvedbo Taborniških počitnic v Bohinju zaradi morebitne ponovne razglasitve epidemije/spremembe pogojev za izvedbo, vam bomo seveda vplačane zneske vrnili. Zadržali bi le 25 EUR na prijavo, da pokrijemo manipulativne stroške.

Plačate lahko tudi s t. i. turističnimi boni. Imate dve možnosti, ki ju načeloma lahko med seboj tudi združite:

  • uporabite lahko otrokov bon, tj. 50 EUR;
  • na otroka lahko prenesete svoj bon.

A je v vsakem primeru največji znesek, ki ga lahko pokoristite za plačilo Taborniških počitnic z naslova turističnega bona,  100 EUR na otroka, kar pokrije strošek 5 nočitev z zajtrkom. Bone se namreč lahko pokoristi zgolj za nočitev z zajtrkom, Taborniške počitnice pa zajemajo še ostale stroške prehrane in programa, zato kritje le-teh samo z boni ni mogoče. Preostanek zneska se (ne glede na višino zneska plačila z naslova bona) plača v denarju.

Dodatne informacije:

Matjaž Švegelj: matjaz.svegelj@taborniki.si in 040 213 479.

Šestdnevni program bo poln taborniških dogodivščin, novo pridobljena uporabna znanja pa bodo otroci zagotovo želeli deliti z vami, ko se vrnejo domov. Veselimo se vaših prijav!

Osnovne informacije o COVID-19: Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravjehttps://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci