Tedenski izziv (23.-29. marec)

Si pripravljen na naslednji tedenski izziv? Tokrat bomo odkrivali vaše skrite glasbene in ustvarjalne talente! Taborniki se ob tabornem ognju počutimo kot doma, za piko na i pa nam večere na taboru lepša petje taborniških pesmi ob zvokih kitare in drugih instrumentov. Glasba nas spremlja tudi ko smo v zboru, kjer ob dvigu in spustu zastave zapojemo taborniško himno (jo že znaš na pamet?), ali ko si med izleti s petjem krajšamo čas, da hoja ni tako mučna. V želji, da bi glasba zasedla vsak kotiček tvojega doma, smo zate pripravili glasbeni izziv.Ta teden postani taborniška zvezda!

Kaj je izziv?

Izberi svojo najljubšo (taborniško) pesem in posnemi svoj videospot! Izziv je kar zahteven, zato prosi za pomoč starše, brata ali sestro. ;) Glede izgleda in oblikovanja videa imaš proste roke - prepusti se ustvarjalnosti! Pesem lahko zapoješ sam ob glasbeni spremljavi (npr. na Youtubu) kot karaoke. Lahko nam jo predstaviš na instrumentu, ki ga igraš, ali pa na zvočni posnetek zgolj posnameš svojo obrazno mimiko in gledalce prepričaš, da si ti tisti, ki poje.Zraven lahko dodaš še kakšno koreografijo, postaviš kulise in sceno ter pripraviš svoj kostum. Tako imaš še en razlog, da odpreš predal s pustnimi šemami, te uporabiš v videu, predal pa nato pospraviš. :)Edino navodilo, ki ga imamo zate je, da naj bo video dolg največ štiri minute.

Kako delim svoj videospot?

Ko videospot posnameš, ga objavi na svoj Facebook ali Instagram profil, pod objavo označi tabornike in #domapotaborniško. Če (še) nisi tabornik ali družbenih omrežij ne uporabljaš, pa nam videospot lahko pošlješ tudi na ropotarnica@taborniki.si Prejete videospote bomo z veseljem objavili, za kar potrebujemo tvoje ime in priimek, če si tabornik pa še ime voda in rodu s katerega prihajaš. Te informacije nam lahko posreduješ skupaj s svojimi izdelki.

Kaj potrebuješ za opravljanje izziva?
Potrebščine:
 • kamera (telefon, fotoaparat);
 • računalnik ali zvočnik za predvajanje pesmi oz. svoj inštrument in
 • računalnik ali telefon za obdelavo videa.
Če želiš: 
 • karton, barven papir, flumastre, barvice … za ustvarjanje kulise videospota;
 • travnik, saj lahko svoj izdelek posnameš tudi zunaj;
 • kostume 
 • in druge potrebščine, da bo tvoj videospot najbolj kreativen!
Potrebuješ še kakšen namig?
 • Med dnevnimi podvigi se bodo našle tudi ideje za ustvarjanje svoje lastne koreografije, kulise in kostuma!
 • Če za svoj videospot nimaš ideje, pomisli na svojo najljubšo glasbeno skupino in si na Youtubu oglej kakšen njihov videospot.
Na koncu tedenskega izziva bomo izbrali nekaj najboljših izdelkov in razglasili zmagovalca izziva Tabornik ima talent!  #ostanidoma in se loti izziva!
Koristne povezave
Za motivacijo pri opravljanju tega izziva pa s tabo delimo še nekaj motivacijskih vsebin in primernih orodij, ki ti bodo ogrele grlo in pripravile do sanjarjenja o taborniških večerih ob ognju:
Za motivacijo pri opravljanju tega izziva pa s tabo delimo še nekaj motivacijskih vsebin in primernih orodij, ki ti bodo ogrele grlo in pripravile do sanjarjenja o taborniških večerih ob ognju:

1. Si že slišal za duo Johnny in dr. Tiger? Ne? Oglej si njun videospot priredbe pesmi Imagine.Zgodba o dveh tabornikih, ki sta združila svoj glasbeni talent, je sledeča: Gregor Matavž (Dr. Tiger) iz Rodu Koroških jeklarjev je “na travniku na sončku ob spremljavi ptic in s pogledom na Uršljo goro iz kitare izvabil Lenonnovo Imagine” in video objavil na svoj Facebook profil. Video je videl Johnny Majes iz Rodu Polde Eberl Jamski. Iz “koronadolgčasa” je tako nastal mini glasbeni projekt - Johnny je doma, v Zagorju, posnel svoj vokal in video združil s koroškim instrumentalom Gregorjeve kitare. Ta posnetek je drugi v seriji njunih skupnih pesmi - in očitno ne zadnji! Zgodba te lahko motivira, da tudi ti s prijateljem s pomočjo tehnologije ustvariš svoj duo!

2. Mlade smo povprašali, katero orodje ali aplikacijo uporabljajo pri montaži svojih videov. Morda ti katera od teh aplikacij omogoči izvedbo tvoje nore ideje:
  • Youcut (video urejevalnik, ki si ga lahko preneseš na telefon),
  • Vlogit,
  • Inshot,
  • Tiktok,
  • Movie maker (Windows),
  • DaVinci Resolve,
  • če imaš na računalniku Windows 10, imaš nameščeno aplikacijo Fotografije, kjer lahko urejaš svoje izdelke,
  • če si uporabnik Apple produktov pa priporočamo iMovie.

3. Bolj podrobno razlago izdelava videa lahko najdeš tudi na povezavi.

Avtor fotografij:Žiga Debevec

Viri:Vision. (b. d.). Videospot. Dostopno prek https://vision.wettintv.de/?page_id=1948

Realistična maketa ameriških tabornikov. (vir fotografije)


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci