Tedenski izziv (11.-17. januar)

Pripravi mrhovinarski lov za svoje prijatelje!

Mrhovinarski lov (tako smo ga malo hecno prevedli iz angleškega scavenger hunt) je zabavna aktivnost, kjer iščeš ali počneš stvari z dolgega seznama, imaš pa omejeno časa. Kdor opravi največ nalog, zmaga! 

Čakajo te navodila, kako aktivnost pripraviti za prijatelje, mi pa smo ti pripravili že krajši seznam, da se lahko najprej preizkusiš sam ali z družino.

Preizkusi aktivnost z družino

Izberi si prostor v naravi, kjer boste tekmovali. Predlagamo, da se razdelite v dve skupini, da bo tekmovanje bolj napeto. Da imaš dokaz, da si izziv opravil, se moraš fotografirati med njegovim opravljanjem ali posneti rezultat s telefonom in ga takoj poslati naprej. Najbolje bo, da fotografije vsi tekmovalci pošiljate na isti e-naslov ali pa v družinski klepet v kakšni aplikaciji za pogovor. Tekmovalci imate 20 minut časa, da opravite čim več izzivov. Ko se zberete doma na toplem, seštejete točke in razglasite zmagovalce. Težji izzivi so vredni več točk.

Povabi prijatelje

Osredotoči se še na preteklo leto. Temu rečemo vrednotenje in pomembno je, da vrednotimo vse stvari, ki jih počnemo. Dobro pravilo je, da se osredotoči na več pozitivnih kot negativnih plati. Negativne pa skušaj zastaviti tako, da iščeš rešitve.

Zapiši vsaj tri stvari, ki ti jih je uspelo doseči in si nanje ponosen!

Namesto, kaj ni uspelo v lanskem letu, raje zastavi vprašanje, kaj je treba naslednje leto spremeniti? Mogoče si preveč časa namenil, namenila računalniku in premalo časa svojemu mlajšemu bratcu ali sestrici. Tako boš takoj začel, začela razmišljati o možnih rešitvah.

Zapiši vsaj eno stvar, ki jo je treba to leto spremeniti!

Razširi izzive za svoje prijatelje

Igra je zelo zabavna in kakšna ura je ravno prav v zimskem času. Dodaj vsaj še enkrat toliko izzivov, kot jih je zgoraj. Pri tem bodi čim bolj ustvarjalen, vendar pazi, da je izzive možno opraviti in da niso nevarni. Če bodo vsi igralci opravili vse izzive, zmaga tisti, ki prvi objavi vse fotografije. 

Lahko dodaš tudi svojo kategorijo ali kakšno spremeniš. Je pa dobro, da se držiš tematike gremo v naravo! Novim aktivnostim določi težavnost zaradi točkovanja. 

Namig: Najboljše fotografije nastajajo pri izzivih, kjer morajo biti na fotografiji tekmovalci.

Pripravi navodila

Zaradi koronavirusa se aktivnosti seveda ne morete udeležiti vsi skupaj na enem mestu. Zato je pomembno, da napišeš dobra in jasna navodila, ki jih prijateljem pošlješ ob začetku mrhovinarskega lova. 

Igro lahko seveda popestriš tudi tako, da prijatelje razdeliš v manjše skupine. Dodaš lahko svoja pravila in jim na primer potrojiš točke, če izziv opravijo vsi v ekipi. Mogoče jih lahko nagradiš z več točkami, če opravijo vse naloge v eni kategoriji. Mrhovinarski lov nima meja in ga lahko spremeniš po svoje 😉 

Najbolj zabavno bo, če vsi prilepite slike v isti spletni klepet in tako ustvarite skupno galerijo spominov.

 

Zabavajte se!

Obilo sreče pri organizaciji in dobre volje pri tekmovanju. In ne pozabi – glavni namen mrhovinarskega lova je zabava.

Za starše ali skrbnike

Starši ali skrbniki lahko skupaj z otrokom opravite naš seznam izzivov. Tako boste otroka še dodatno motivirali. Pri pripravi aktivnosti za njegove prijatelje mu pomagajte oblikovati seznam izzivov, ki so izvedljivi in niso nevarni. Če je treba, pomagajte tudi pri dogovarjanju s prijatelji.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci