Mladinski svet Slovenije (MSS) je že sedemnajstič zapored razpisal natečaj za Prostovoljca leta, v okviru katerega so izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Ker je cilj natečaja spodbujanje in širjenje prostovoljstva ter hkrati priznanje za dobro delo, smo taborniki zelo ponosni, da je naše delo prepoznano kot kakovostno in koristno v širšem merilu.

S približno 8000 člani smo največja mladinska organizacija v Sloveniji. Zavedamo, da sta zato naš vpliv in delovanje v družbi zelo pomembna. S tem, ko mladi vzgajamo mlade v posameznike, ki se zavedajo pomena prostovoljstva in nanj gledajo kot na vrednoto, stremimo k solidarni in boljši družbi. Spodbujamo, da vsak posameznik najde svoja zanimanja, skozi katere se izpopolnjuje, razvija in na neki točki svoja znanje in čas nameni tudi okolici. Nameni skupnosti, katere del je, in jo s svojim doprinosom oblikuje ter ji pomaga rasti.

Vse napisano povzema taborniški zakon: Tabornik je plemenit. Ker se taborniki in tabornice trudimo živeti v skladu s taborniškimi zakoni, smo zato toliko bolj ponosi, ko naš vložek prepoznajo in pohvalijo tudi drugi. Na zadnji prireditvi za prostovoljca leta je priznanje prejel tudi izjemen prostovoljec iz taborniških vrst - Davor Kržišnik (nam poznan kot Jolbe).

"Mlade vodje, ki živijo po sistemu pozitivnih vrednot ter so kompetentni za soočanje s sodobnimi izzivi, so prihodnost in upanje naše družbe.Poleg zaključevanja doktorskega študija je Davor v letu 2018 načrtovanju in izvedbi 16 nacionalnih in regionalnih projektov namenil 1500 prostovoljskih ur, znotraj katerih je z vodenjem, mentoriranjem, izobraževanjem ali "coachanjem" preko 600 mladim omogočil razvoj vodstvenih, komunikacijskih in timskih kompetenc za suvereno soočenje s izzivi sodobne družbe ter nadaljnjo vzgojo otrok in mladine v sistem vrednot, za katere verjamemo, da zasledujejo podobo lepšega in pravičnejšega sveta."

V povzetku Davorjeve obrazložitve za naziv se da zaznati njegov ogromen doprinos, za kar je Zveza tabornikov Slovenije hvaležna in ponosna. Pri tem pa s ponosom in zahvalo gleda tudi na vse ostale prostovoljce, ki s svojo energijo in izpeljanimi idejami soustvarjajo organizacijo in družbo.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci