Pripravljaš tedenski izziv? Izdelaj še ognjišče za svojo maketo tabora.

POTREBŠČINE:

  • papir,
  • škarje,
  • lepilo,
  • kamenčki,
  • vejice

Vsak tabor ima ogenj in ognjišče. Ob večerih se okoli ognja zberejo vsi taboreči, ponoči pa nas greje na straži. Si že bil na taboru - kaj v vašem rodu počnete ob tabornem ognju? Če nisi bil, kaj misliš, da se dogaja? Kako izdelaš ognjišče za maketo tabora?1. Najprej vzameš karton od rolic papirja ali papir rjave barve. Če nimaš rjavega papirja, ga lahko pobarvaš z barvicami ali flomastri. Papir ali karton zviješ v obliko polen. Namesto da izdelaš polena iz papirja, lahko nabereš vejice v naravi.

2. Nato vzameš rdeč in rumen barvni papir. Če ga nimaš doma, bel papir pobarvaš s flomastri. Na sliki je narisano, kako barven papir oblikuješ v obliko plamena. Seveda pa ga lahko oblikuješ tudi po svoje.

Izrežeš kos papirja ali kartona za podlago. Polena prilepiš na podlago, na polena pa plamen. Okoli ognja lahko nalepiš tudi kamenčke - če nimaš pravih, lahko tudi te izdelaš iz papirja in jih pobarvaš.

Še nekaj za navdih:1. Postopek najdeš tudi na tej povezavi.

2. Drugi način za izdelavo ognjišča lahko najdeš tu.

3. Če imaš doma kakšno ELEKTRIČNO svečko (ne uporabljaj prave, ker ni varno), jo lahko oblepiš s kamenčki in papirjem. Navodila najdeš tukaj, kjer smo našli tudi fotografijo.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci