Rod dobre volje

Naša zgodovina sega v sam začetek taborništva v Sloveniji. Leta 1953 je Rod Bičkova skala, ki ima svoj center za Bežigradom, svoje delovanje razširil tudi na področje Šiške. Ustanovili so tri družine, od katerih je najbolj izstopala družina Borovcev, ki je že na taborjenju leta 1954 začela resno razmišljati o ustanovitvi samostojnega rodu. Jeseni so sledile aktivne priprave in 18. decembra 1954 je bil v Šiški ustanovni občni zbor rodu.

Znak rodu, ki predstavlja dobro voljo tabornikov, je leta 1955 narisal  takratni član Rasto Konič. Himno iz Dobre smo volje mi vsi je napisal in uglasbil naš bivši načelnik in starešina Ivo Štajdohar.

Trenutno rod šteje okoli 80 aktivnih članov, ki se tekom leta udeležujejo različnih aktivnosti za vse starostne skupine na rodovom mestnem, državnem, evropskem in svetovnem nivoju.

Spletna stran

 

Medse vabimo mlajše otroke od prvega razreda osnovne šole naprej, ki spadajo v taborniško starostno skupino medvedki in čebelice, seveda pa ste pri nas dobrodošli tudi starejši otroci in mladi.

Osnovne šole, na katerih delujemo: OŠ Valentina Vodnika, OŠ Rihard Jakopič in OŠ Hinko Smrekar.

Vpis novih članov poteka ob začetku šolskega leta, takrat tudi organiziramo predstavitve za nove člane oziroma njihove starše. Veseli bomo, če nam pošlješ e-sporočilo, z veseljem bomo odgovorili tudi na vprašanja.

Želiš izvedeti več ali se nam pridružiti?

  Kontakt

  Kebetova 1, 1000 Ljubljana

  T: 041 429 049

  E: rod.dobre.volje@gmail.com

  Vodstvo rodu

  Starešina: Manca Starman
  Načelnica: Miriam Karin Mekina