Rod dveh rek

Taborniki smo v Medvodah pričeli z delovanjem že leta 1975, takrat še kot člani ljubljanskega Odreda dobre volje. Zaradi oddaljenosti od Ljubljane in zadostnega števila članov, je bilo leta1983 v Bohinju organizirano prvo samostojno taborjenje, še leto kasneje, leta 1984, natančneje 16. oktobra, pa je nastal nov odred, Odred dveh rek, ki se je v letu 1992 preimenoval v Rod dveh rek.

Že ime mesta Medvode pove, da gre za območje med vodami, in sicer natančneje za območje med dvema rekama – Savo in Soro.

Rod se je skozi vsa leta razvijal in zdaj nas je v društvu že več kot sto. Taborniki skrbimo za vzgojo in razvoj tabornikov v odgovorne, aktivne, samostojne mlade ljudi. Naš program je pester, sestavlja ga mlado prostovoljno vodstvo.  Pripravljamo vsakoletna taborjenja, jesenovanja in različne mesečne akcije, za tabornike iz drugih rodov pa organiziramo tudi šaljivo orientacijsko tekmovanje Močne ukane, ki se vsako leto odvija v drugi polovici oktobra.

Spletna stran

Medse vabimo mlajše otroke od prvega razreda osnovne šole naprej, ki spadajo v taborniško starostno skupino medvedki in čebelice, seveda pa ste pri nas dobrodošli tudi starejši otroci in mladi.

Vpis novih članov poteka ob začetku šolskega leta, takrat tudi organiziramo predstavitve za nove člane oziroma njihove starše. Veseli bomo, če nam pošlješ e-sporočilo, z veseljem bomo odgovorili tudi na vprašanja.
Vpis je možen tudi tekom leta.

Želiš izvedeti več ali se nam pridružiti?

  Kontakt

  Ulica k studencu 6, p.p. 16, 1215 Medvode

  T: 040 308 380

  E: rdr.medvode@gmail.com

  Vodstvo rodu

  Starešina: Anže Jenko
  Načelnica: Marija Lah