Rod Enajsta šola

Vrhniški taborniki po skoraj 40 letih premora ponovno delujemo od leta 2012. Ime smo si izposodili iz črtice našega sokrajana Ivana Cankarja. V njej opisuje svojo enajsto šolo, šolo za življenje, kar pravzaprav taborniki smo.

Radi priskočimo na pomoč tudi drugim društvom v našem kraju; gasilcem, turističnemu društvu Blagajana, ribičem in drugim. V tem času smo sodelovali tudi na vajah civilne zaščite in pri vodenju begunskega centra na Vrhniki. Za slednje smo prejeli tudi bronasti znak Civilne zaščite.

V letu 2018 in 2019 smo pomagali tudi pri organizaciji rimskega tabora v okviru projekta Interreg. Ker pa radi raziskujemo taborništvo tudi izven meja naše Slovenije se naši člani redno udeležujejo mednarodnih taborov kot sta Roverway in Jamboree.
Kot zanimivost lahko tudi omenimo, da je pri nas svoja osnovnošolska leta preživel in bil tudi leto dni vodnik basist skupine Joker Out.

Medse vabimo mlajše otroke od tretjega razreda osnovne šole naprej, ki spadajo v taborniško starostno skupino medvedki in čebelice, pri nas pa ste dobrodošli tudi starejši otroci in mladi ter mladi po srcu.

Taborniki v našem rodu prihajajo iz Vrhnike, občine Log-Dragomer in Borovnica ter tudi širše.

Vpis novih članov poteka ob začetku šolskega leta, takrat tudi organiziramo predstavitve za nove člane oziroma njihove starše. Veseli bomo, če nam pošlješ e-sporočilo, z veseljem bomo odgovorili tudi na vprašanja.

Želiš izvedeti več ali se nam pridružiti?

  Kontakt

  Lošca 1, 1360 Vrhnika

  T: 030 398 929

  E: rodenajstasola@gmail.com

  Vodstvo rodu

  Starešina: Petra Jelovšek
  Načelnica: Mark Dolenšek