Rod gorjanskih tabornikov

Taborniki z našim mestom dihamo že od leta 1952. V teh letih smo organizirali veliko taborjenj, zimovanj, tekmovanj, izletov, pohodov… Veliko generacij smo »zasvojili« z ljubeznijo do narave, s pripadnostjo organizaciji in državi, z ljubeznijo do neskončnih večerov ob tabornem ognju – s kitaro in pesmijo v srcih. Med našimi člani roki so se spletle trdne prijateljske vezi, ki držijo tudi zunaj taborniške organizacije.

Da, taborništvo je naš način življenja. Zleze ti pod kožo in je s tabo povsod, tudi ko posameznik odraste in si ustvari svojo lastno družino.

V Rod gorjanskih tabornikov je trenutno včlanjenih preko 240 tabornikov, med katerimi so najbolj številni otroci in mladostniki. Aktivnosti potekajo celo leto: tedenski sestanki vodov, izleti, zimovanja in taborjenja; redno se udeležujemo tudi mednarodnih srečanj mladih tabornikov in skavtov. Seveda pa delo in neformalna vzgoja mladih temeljita izključno na prostovoljstvu, aktivni člani namenjajo taborništvu svoj prosti čas.

Več informacij o nas najdete na naši spletni strani, na Facebook profilu  in na Instagramu.

 

Medse vabimo mlajše otroke od prvega razreda osnovne šole naprej, ki spadajo v taborniško starostno skupino medvedki in čebelice, seveda pa ste pri nas dobrodošli tudi starejši otroci in mladi.

Vpis novih članov poteka ob začetku šolskega leta, takrat tudi organiziramo predstavitve za nove člane oziroma njihove starše. Veseli bomo, če nam pošlješ e-sporočilo, z veseljem bomo odgovorili tudi na vprašanja.

Želiš izvedeti več ali se nam pridružiti?

  Kontakt

  Drska 39, 8000 Novo mesto

  T: 041 668 071

  E: info@rgt.si

  Vodstvo rodu

  Starešina: Blaž Slak

  Načelnik: Luka Kocjančič

  Tajnik: David Dobravc