Rod Upornega plamena

Rod Upornega plamena deluje od leta 1980.

Ime rodu Uporni plamen je nastalo pred ustanovitvijo odreda in sicer tako, da smo izvedli nagradni razpis. Največ glasov je dobilo ime Uporni plamen, ki je bilo tudi partizansko ime našega narodnega heroja Matije Blejca – Matevža. Kasneje je akademski slikar Mario Petrič oblikoval tudi prepoznaven znak našega rodu, ki je od takrat naprej nepogrešljiv del mengeških tabornikov.

Rod upornega plamena velja za nekoliko manjši rod, kljub temu pa uspemo z marljivim vodstvom in vedoželjnimi člani vsako leto organizirati vsaj 10 akcij, kot so čajanka, zimovanje, golažijada in rodov izlet. Poleg rednih akcij vsako leto najzabavnejši teden dni preživimo na taboru, ki je zelo dobro obiskan, saj se vedno znova potrudimo, da za naše člane ustvarimo nepozabno izkušnjo.

Spletna stran

Medse vabimo že predšolske otroke od petih let naprej, ki spadajo v taborniško starostno skupino murni, prav tako tudi vse otroke od začetka osnovne šole naprej in mlade.

Vpis novih članov poteka ob začetku šolskega leta, takrat tudi organiziramo predstavitve za nove člane oziroma njihove starše. Veseli bomo, če nam pošlješ e-sporočilo, z veseljem bomo odgovorili tudi na vprašanja.

Želiš izvedeti več ali se nam pridružiti?

  Kontakt

  Muljava 4, 1234 Mengeš

  T: 031 654 231

  E: rup.menges@gmail.com

  Vodstvo rodu

  Starešina: Nina Dodič
  Načelnica: Anita Jerič