Foto: Luka Pislak

Po jutru se dan pozna. Zato si bomo danes ustvarili svoj jutranji ritual!

Jutranji ritual

Kljub temu, da si sedaj doma, je pomembno, da ne zaspiš in svoje dni še vedno preživljaš aktivno. Pri tem igra pomembno vlogo ravno jutro in začetek našega dneva. Vabimo te, da si ustvariš in na list papirja napišeš svoj jutranji ritual. Lahko je kratek in enostaven. To je lahko ura ustajanja, jutranja kavica ali čaj, zapis v dnevnik, prebranih nekaj strani knjige, zajtrk z družino, kombinacija teh stvari ali nekaj povsem drugega. Važno je, da je. Sedaj ko imaš plan, ga je potrebno le še spraviti v akcijo. Če je v trenutko ko to bereš še vedno jutro, svoj jutranjo rutino naredi že sedaj, sicer pa boš z njo začel jutri.

Spravi se v akcijo

Ena izmed pomembnih komponent skbi zase je tudi fizična aktivnost. Vsak izmed nas je drugačen, vsak ima drugačne fizične zmožnosti, vsakega veseli nekaj drugega in to je povsem ok.Današnja naloga je, da se odločiš, kako boš te dni fizično aktiven in narediš akcijski načrt. Predlagamo ti, da si ga narediš za vsaj dva tedna, seveda pa si vabljen, da z njim nadaljuješ oziroma ga podaljšaš tudi v naprej. Odloči se za eno ali kombinacijo več fizičnih aktivnosti (npr. tek, fitnes od doma, joga, kolesarjenje, ...), ki jih boš počel vsak dan. Razmisli in določi svojo končni cilj - kaj si želiš na koncu doseči. Določi koliko časa boš temu namenil, kdaj boš fizične aktivnosti izvajal, pripiši katere pripomočk potrebuješ ter kako boš stvar nadgrajeval/stopnjeval. Plan napiši na list papirja in si ga obesi na vidno mesto, da te bo vsak dan opominjal na tvoj načrt. Včasih pri doseganju takšnih ciljev pomaga družba. Plan si lahko naredita skupaj z družinskim članom ali prijateljem. Čeprav aktivnosti ne moreta fizično izvajati skupaj, si lahko poročata o napredku oz vzpodbujata drug drugega, da jih zares opravita. Če imaš doma psa lahko tudi njega vključiš v program. Skupaj se odpravita na svež zrak, koristil bo obema. Možnosti je ogromno, pomembno je le, da plan izpelješ!

Grafika: Petra Grmek

Včeraj so bili podvigi predvsem sedeče narave, zato je čas, da danes postanemo še fizično aktivni.

Foto: Luka Pislak

3, 2, 1 akcija!
Sedaj, ko imaš plan, je edino pravilno, da ga začneš tudi izvajati. Drugi podvig današnjega dneva: odkljukaj svoj cilj!
Spoznaj se
S podvigom Spoznaj se, si se srečal že včeraj. Ker je cilj aktivnosti, da jo počneš redno, pride seveda na vrsto tudi danes! Tako da odpri aplikacijo in ovrednoti svoje današnje počutje.

Grafika: Petra Grmek

Foto: Luka Pislak

“Relax, Recharge and Reflect. Sometimes it’s OK to do nothing.” - ― Izey Victoria Odiase

Sprosti se in uživaj

Ob vsem kar počnemo, ne smemo pozabiti tudi na drobne užitke in sprostitev. Zato te ob koncu današnjega dne vabimo, da si privoščiš sproščujoš tuš ali kopel (če jo imaš na voljo). V primeru, da se odločiš za kopel boš potreboval: sol, svečke za ambient in sproščujočo glasbo. Kopeli lahko za dodatno sprostitev dodaš tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke, rožmarina, žajblja, vrtnice, citrusov, jasmina,...ali česarkoli kar imaš doma in ti ima prijeten vonj. Vabimo te, da se v kopeli povsem sprostiš in za trenutek odmisliš vse kar se dogaja okoli tebe. Ti uspe zdržati 10 min brez da misliš na karkoli? Obljubimo da je težje, kot se morda zdi na prvi pogled. Na posnetku si lahko ogledaš tudi razlago, zakaj lebdenje na (slani) vodi pomaga pri našemu dobremu počutju.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci