“A vas kej zebe? –Ja, ful.”

In tako se je začel letošnji ZNOT. Zimsko nočno orientacijsko tekmovanje ali krajše ZNOT, je letos potekali spet v normalni obliki. Tisti najbolj zagreti tekmovalci, ki so si želeli priboriti najboljši del telovadnice, so na prizorišče začeli prihajati okoli 14. ure, ko so se odprle prijave. Ob 16.30 je sledil zbor, na katerem je vodja ZNOT-a Nina Salkič pozdravila in nagovorila tekmovalce, nato pa smo skupaj zapeli taborniško himno. Lepo je bilo spet videti toliko tekmovalcev na kupu.

Po zboru so imeli vodje ekip sestanek z ZNOT ekipo, kjer so dobili več informacij o progi, zatem pa so se začeli že topo testi. Pred odhodom na progo so se tekmovalci lahko slikali in tako ovekovečili eno izmed mnogih taborniških dogodivščin. Prva ekipa je odšla na progo ob 18. uri.

ZNOT je letos potekal v Ihanu, ki ima kar nekaj hribčkov, s katerimi so traserji tekmovalcem popestrili progo. Noč je bila dolga, malo deževna a polna adrenalina in tekmovalci so uživali. Na progi so se preizkusili v orientaciji, na točkah pa v različnih taborniških znanjih kot so skica pod kotom, bombe, minsko polje, prihod pod kotom, labirint, … Kot vsako leto smo imeli tudi letos kontrolno točko presenečenja, na katerem so morali tekmovalci čim dlje vreči papirnat avionček, in spretnostno kontrolno točko, kjer so se tekmovalci preizkusili v slepem poslušanju in delanju po navolilih. Ti dve točki sta bolj zabavni in je bolj kot znanje pomembna spretnost, pa tudi malo sreče.

Ko so se tekmovalci vrnili s proge, sta jih naši kuharici pričakali z makaronflajšem. Pogreli pa so se lahko tudi s toplim čajem. Spanje ni bilo prav dolgo, saj so se tekmovalci zbudili že ob 8. uri. Neuradni rezultati so bili že objavljeni in čas je bil za zajtrk in pritožbe. Za zajtrk smo se, sedaj že tradicionalno, posladkali s trojanskimi krofi. Ko so se vse nevšečnosti glede rezultatov uredile, je sledil zaključni zbor razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim. Ko so vsi tekmovalci odšli, smo pospravili šolo in se tudi sami odpravili domov na zaslužen počitek.

Prispevek je pripravila Lara Kolenko.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci