Kolikokrat ste si rekli, da si želite urediti družinske albume, pregledati slike s počitnic, šolskih predstav in rojstnih dni?

Danes vas družinski podvig vabi, da s seznama opravil prečrtate ureditev foto albumov in slik pomembnih dogodkov. Kot družina si vzemite eno popoldne in se skupaj lotite te dogodivščine. Na mizo ali na preprogo na tleh zložite vse albume, slike, ki jim še morate najti mesto. Prinesite računalnik s slikami, ki so trenutno samo v elektronski obliki. Preglejte slike predstav, zaključnih šolskih prireditev in rojstnih dni. Skupaj z otroki naredite izbor tistih, ki jih boste natisnili. Če imate doma škatlo natisnjenih slik, ki še niso urejene, pa jim lahko vsi skupaj najdete mesto v albumih. Otroci lahko zraven še kaj narišejo, napišejo, nalepijo in tako albume naredijo še bolj posebne. Morda pa ob tem najdete še tiste prav posebne spomine, ki si zaslužijo prostor na steni in s tem okrasite še vaš dom.

Da pa bo popoldne še bolj zabavno smo pripravili nekaj predlogov za popestritev:- Z otroki preglejte albume iz svojega otroštva. Ob tem jim povejte kakšno zgodbo ali dogodivščino, povezano s sliko.- Skupaj z otroki lahko obujate spomine na čas, ko so bili mlajši. Oni vam lahko povedo, kako se dogodkov spomnijo sami, vi pa jih lahko dopolnite in poveste manjkajoče delčke zgodbe. Morda se ob tem spomnite kakšnih še posebej zabavnih trenutkov.- Otrok naj si izbere eno od fotografij, na kateri je dogodek, ki se ga zelo dobro spomni. Spodbudite ga, da ga čim bolj natančno opiše. Kaj je počel, kako se je počutil, kdo vse je bil z njim. Tako boste videli, kaj je tisto, kar si je zapomnil otrok in kako se dogodka spomnite vi. Se ga spomnite enako?- Izberite 5-10 fotografij, ki so bile posnete v obdobju enega leta, otroci pa jih morajo razporediti po vrsti glede na dogodke. Tako bodo razvijali svoj spomin in razumevanje časa.

Avtor:
  • Tabornica iz Ropotarnice
Vir:
  • Bulc, P. M. (b.d.). Fotografija [Fotografija]

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci