Vsaka štiri leta imamo taborniki s celega sveta možnost, da se za nekaj dni združimo na svetovnem skavtskem taborjenju, ki se imenuje jamboree. Mladi s celega sveta se povežemo med izvajanjem atraktivnega in vzgojno usmerjenega programa. Osrednje teme so globalni razvoj, svetovni mir, kulturna raznolikost, pustolovščina, zabava in prijateljstvo.

Čeprav se zdi, da gre za zabavo, je jamboree mnogo več. Mladim nudi priložnost za nova znanja, debato in razvoj aktivnosti, ki jih kasneje izvajajo v lokalnem okolju in skupnosti. Odpravi na jamboree se lahko pridružiš kot udeleženec, vodnik ali kot član mednarodnega osebja (IST). Poleti 2023 se odpravljamo v Južno Korejo, pod geslom #narišisvojesanje!

Udeleženci – mlajši od 18 let

Čudovita pustolovščina je namenjena vsem mladim tabornikom, ki bodo v času jamboreeja stari od 14 do 18 let in so pripravljeni na tako velik podvig. To vključuje tudi dobro fizično pripravljenost, saj je program vedno pester.

Vodniki – starejši od 18 let

Tudi na jamboreeju se organiziramo enako kot v naših rodovih – v manjše skupine, vodnik ima v svoji skupini devet udeležencev. Tisti, ki želi voditi vod, to majhno taborniško celico, mora biti izkušen vodnik in biti pred začetkom dogodka star vsaj 18 let.

Mednarodno osebje (IST) – 18+

Taborniki smo povsod po svetu prostovoljci. In seveda tudi na naših velikih dogodkih velik del nalog opravljamo prostovoljsko. Člani mednarodnega osebja opravljajo podporno delo na dogodku in tako doprinesejo k boljšemu delovanju jamboreeja.

Več informacij in prijave

Podrobnosti o slovenski odpravi, vključno s pogoji za prijavo in stroški ter roki za vplačila, najdeš s klikom na spodnji gumb. Prijave se zaprejo 20. 12. 2021!

Več o Jamboreeju 2023

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci