Vsaka štiri leta imamo taborniki (oziroma skavti, kot se imenujemo v mednarodnem okolju) iz celega sveta možnost, da se za nekaj dni združimo na svetovnem skavtskem druženju – jamboreeju. Dogodek je namenjen tabornikom med 14. in 18. letom. Mladi celega sveta se povežejo med izvajanjem atraktivnega in vzgojno usmerjenega programa – globalni razvoj, svetovni mir, kulturna raznolikost, pustolovščina, zabava in prijateljstvo.

Letos smo bili v Združenih državah Amerike, v Zahodni Virginiji. Dogodek je trajal 11 dni, od 22. julija do 2. avgusta 2019. Tokrat so bile gostiteljice tri sosednje države oz. njihove skavtske organizacije – Združene države Amerike, Mehika in Kanada. Gre za največji dogodek mladih, kjer se je več kot 46000 tabornikov/skavtov iz 169 držav združilo in ustvarjalo boljši svet.

Slovenska odprava pa je Združene države Amerike odkrivala že pred samim jamboreejem, svojo pot odkrivanja "novega sveta" je začela 11. julija. Ker takšni dogodki pustijo pečat v udeležencih in hkrati vseh, ki spremljamo dogajanje, vas vabimo, da z nami preko videa, ki je delo Marcela Šarka, podoživite naboj in atmosfero takšne akcije - od odprave do jamboreeja ...


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci