Svetovni organizaciji skavtskega gibanja (WOSM in WAGGGS), katerih del smo tudi Zveza tabornikov Slovenije in Združenje slovenskih katoliški skavtinj in skavtov, sta bili nominirani za Nobelovo nagrado za mir v letu 2021, so včeraj, 27. 1. 2021, objavili na spletni strani Svetovne organizacije skavtskega gibanja (WOSM).  

Vir: https://bit.ly/36n1tcC

Skupaj z organizacijo WAGGGS je taborniško oziroma skavtsko gibanje za nagrado nominirala Solveig Schytz, norveška političarka in bivša načelnica norveških skavtov. V svoji utemeljitvi je zapisala, da je vodilo skavtskega gibanja dati mladim vse, kar potrebujejo, da se bodo uspešno soočali z izzivi prihodnosti in gradili močno družbo. Nominacija svetovnega skavtskega gibanja za Nobelovo nagrado za mir, ki jo podeljujejo že 120 let, je priznanje za prispevek skavtov in tabornikov k razvoju več milijonov mladih v zadnjem stoletju in k grajenju trajne kulture miru v skupnostih po svetu. 

 

Eva Bolha, načelnica Zveze tabornikov Slovenije, je v svoji objavi na omrežju Facebook napisala, da ne glede na to, ali nagrado dobimo ali ne, taborniki vemo, da je naše delo smiselno in pomembno, zato je treba vztrajati Taborniki smo lahko ponosni na naš prispevek k ustvarjanju boljšega sveta! 


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci