Tedenski izziv (30. marec-5. april)

Ali poznaš vseh dvanajst taborniških zakonov? Se morda spomniš tistega, ki govori o taborniku in njegovem zdravju? Dvanajsti taborniški zakon se glasi: Tabornik živi zdravo. To pomeni, da se odreka slabim in škodljivim navadam, poleg tega pa utrjuje svoje telo - torej se giblje.  Gibanje je v teh dneh močno omejeno na osamljene gozdne poti, domači vrt ali le tvojo sobo, če živiš v centru slovenskega mesta. Prav zato te želimo z novim tedenskim izzivom spodbuditi, da v prostoru, ki ga imaš na voljo, ne pozabiš na gibanje. Na ta način bo tvoje telo v času, ko se svet bori z virusom, neustrašno. Poleg tega pa redno “švicanje” pozitivno vpliva na koncentracijo in s tem na tvoj učni uspeh in samopodobo. 

Kaj je izziv?

Tedenski izziv te bo izstrelil iz kavča. Izziva te, da si v naslednjem tednu VSAK DAN fizično aktiven vsaj 20 min. Da boš lahko dosegel svoj cilj, vzemi pisalo in list ter si napiši svoj dnevni “švic” plan, nato pa vsak dan označi, ali si plan spremenil in kako. Vanj lahko vključiš kakršnokoli gibanje - ples, hojo, kolesarjenje, tek, lovljenje na vrtu, skakanje s kolebnico, metanje papirčka v koš, jogo in še kaj! Ne pozabi tudi na dnevne podvige, ki te bodo še dodatno motivirali in ti ponudili ideje, na kakšen način lahko opraviš tedenski izziv.

Kako delim svoj “švic” plan?

Ko narediš svoj tedenski plan, nam ga pošlji na ropotarnica@taborniki.si ali pa ga objavi na svoj Facebook ali Instagram profil. Pod objavo označi tabornike in #domapotaborniško. Veseli bomo tudi vseh športnih fotografij tabornikov “v akciji” Prejete plane in športne fotografije bomo z veseljem objavili, za kar potrebujemo tvoje ime in priimek, če si tabornik pa še ime voda in rodu, s katerega prihajaš. Te informacije nam lahko posreduješ skupaj s svojimi izdelki.

Kaj potrebuješ za opravljanje izziva?
Potrebščine:
  • pisalo,
  • papir,
  • športna oprema oz. oblačila, v katerih ti je udobno in
  • velika skleda motivacije!
Potrebuješ še kakšen namig?

Če ti bo čez teden zmanjkalo idej, kako ohranjati svojo kondicijo, ne spreglej dnevnih podvigov. MČ-ji boste lahko doma trenirali gimnastiko in košarko, GG-ji boste z novim virtualnim plesom glavne plesne zvezde, PP-ji pa boste lahko izvedli “home workout” in okrepili svoje mišice za letošnje predhodnice. 

Na koncu tedenskega izziva bomo izbrali nekaj najbolj inovativnih in zanimivih “švic” planov in razglasili zmagovalca izziva! #ostanidoma in se loti izziva!

Viri fotografij:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci