Življenje v naravi

Gozdovi so svoj svetovi dan praznovali v soboto, 21. 3. Malo z zamudo bomo danes tudi mi pranovali ta dan.
V teh časih, ko moramo biti doma, je vseeno dobro, da gremo malo na svež zrak. Poiskati moramo kraj, kjer ni veliko ljudi, in upoštevati razdaljo, če koga srečamo.

POTREBŠČINE:

  • miren kotiček sredi gozda
  • podloga za na tla
Pojdi v gozd. Najprej se malo sprehodi, globoko nadihaj in najdi "skrit kotiček". Tam si uredi svoj naravni tabor."Šotor" lahko narediš tako, da visoke debele palice zlagaš ob drevo. Okrasiš ga lahko z vsem kar najdeš. Zraven lahko postaviš tudi ogenj. Na povezavi imaš dostop do Taborniškega priročnika, kjer si lahko pogledaš vrste ognjev: https://issuu.com/zts-tabor/docs/tp-v-naravo/137Ognja ne prižgi, saj je kurjenje v gozdovih prepovedano.

Ko si zadovoljen z "zgrajenim", si na tla daj podlogo. Usedi se nanjo in zamiži. Prisluhni naravi in poskusi prepoznati zvoke vetra, morda kakšne živalice, petje ptic itd. Ko si v naravi, ne pozabi upoštevati gozdnega bontona.

Navodilo za starše

Generalna skupščina Združenih narodov je 21. marec razglasila za mednarodni dan gozdov, dan promocije gozdov in ozaveščanja o pomenu in nujnosti trajnostne rabe vseh vrst gozdov. Letošnji mednarodni dan gozdov poteka pod geslom: »Gozdovi in biotska raznovrstnost – predragoceni, da bi jih izgubili.«
Avtor:
  • Maja Kramar
Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci