V soboto, 16. marca 2024, je potekala 45. skupščina Zveze tabornikov Slovenije. Skoraj 12 ur trajajoče skupščine se je udeležilo preko 100 delegatov, predstavnikov taborniških rodov s celotne Slovenije. Skupščina, ki se praviloma prireja vsako leto, je najvišji organ odločanja v Zvezi tabornikov Slovenije. Na skupščini tabornice in taborniki pregledamo, kaj se je dogajalo v preteklem letu, in si začrtamo nove vsebinske in finančne smernice za naprej.

Skupščina je letos potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Da so stvari tekle brez zapletov, je poskrbela taborniška strokovna služba in uigrana ekipa prostovoljcev, ki so nudili tehnično podporo tako pri načrtovanju skupščine kot tudi pri njeni izvedbi. Hvala!

45. Skupščina Zveze tabornikov Slovenije je bila posebna predvsem zato, ker je bila volilna. Volilna skupščina poteka vsako tretje leto. Na letošnji skupščini so delegatke in delegati volili novo starešino ZTS, nov Izvršni odbor ZTS, štiri člane Nadzornega odbora in 5 članov Častnega razsodišča. 

Po triletnem mandatu se je na skupščini torej poslovil dosedanji izvršni odbor, nekateri člani so sicer postali sestavni del novega izvršnega odbora.

Izvršni odbor v mandatnem obdobju 2021-2024 so sestavljali:

 • Rok Pandel, načelnik ZTS;
 • Miha Rebol, načelnik za program v ZTS;
 • Neža Marija Slosar, načelnica za odnose ZTS z javnostmi;
 • Žiga Gregorin, načelnik za vzgojo in izobraževanje v ZTS;
 • Primož Pungartnik – Pingo, načelnik za mednarodno dejavnost ZTS;
 • Blaž Makuc, zakladnik ZTS.

Taborniki smo zelo veseli, da nas je v preteklih treh letih vodila tako sposobna ekipa prostovoljcev. Ekipa je v preteklih treh letih spretno krmarila taborniško barko po morju polnem izzivov – Covid-19, norovirus, požari, poplave, poletna neurja in evakuacija z jamboree-ja v Južni Koreji so le nekateri med njimi. Kljub vsemu smo uspešno prišli na cilj mandata, za kar gre starešini in izvršnemu odboru 2021-2024 ogromna taborniška zahvala!

Tudi v prihajajočem mandatu bo naša starešina Jasna Vinder, prva ženska starešina v zgodovini Zveze. Jasna Vinder je dolgoletna članica Rodu XI. SNOUB Miloša Zidanška Maribor, bivša vodja nekaterih taborniških izobraževalnih tečajev, vodja Zleta 2017 in članica Častnega razsodišča ZTS v mandatu 2018-2021.

Na skupščini je bil izvoljen tudi nov izvršni odbor za prihajajoče mandatno obdobje, in sicer:

 • Rok Pandel kot načelnik ZTS, ki podaljšuje svoj mandat;
 • Tina Jeretina, novoizvoljena načelnica za program v ZTS;
 • Neža Marija Slosar, načelnica za odnose ZTS z javnostmi, ki prav tako podaljšuje svoj mandat;
 • Janez Jani Majes, novoizvoljeni načelnik za mednarodno dejavnost ZTS;
 • Tinkara Ošlovnik, novoizvoljena načelnica za delo s prostovoljci v ZTS.

Taborniki smo zelo ponosni na novo vodstvo in jim želimo uspešno delo!

Galerija 45. Skupščine ZTS

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci