Taborniki Mia, Maj in Urban so bili v soboto, 3. 4. 2021, gostje v oddaji Sobotni krompir, ki se ob sobotah dopoldne predvaja na TVS 1.

Mia, Maj in Urban so bili v oddaji gostje voditeljev Nike in Nika, pogovarjali pa so se o prvi pomoči, pristopu k poškodovancu in oskrbi nekaterih poškodb. Praktično so prikazali, kako izgleda pristop k osebi, ki nezavestna leži na tleh, in kaj je defibrilator oziroma kako si z njim pomagamo pri prvi pomoči.

Oddajo si lahko pogledate na tej povezavi (od 21:25 naprej).

Taborniki so v oddaji izpostavili tudi, kako pomembno je znanje prve pomoči. Prva pomoč je eden izmed vsebinskih sklopov, ki ga taborniki v svojem programu pogosto naslavljamo – bodisi na taborjenju bodisi v okviru različnih tečajev. Pogosto se gibljemo v naravi, včasih tudi sami oziroma stran od mesta in drugih ljudi, ki bi nam ob nesreči priskočili na pomoč, zato je pomembno, da taborniki poznamo postopke prve pomoči.

Z osnovami prve pomoči se seznanjajo že najmlajši taborniki, znanje pa se z odraščanjem le še nadgrajuje in dopolnjuje. Za popotnike in popotnice in starejše tabornike (torej od 16. leta naprej) taborniki organiziramo tudi poseben specialistični tečaj prve pomoči v dveh stopnjah, kjer se tabornice in taborniki še podrobneje seznanijo z vsebinami prve pomoči.

Taborniki se zahvaljujemo mladinskemu programu na Televiziji Slovenija za povabilo v oddajo Sobotni krompir in se veselimo prihodnjih sodelovanj!


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci