Zaradi negotove situacije ob spremljanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb na državni ravni, žal, letošnjo organizacijo Krompirjevih taborniških počitnic odpovedujemo. Takoj, ko bo širše stanje to dopuščalo, pa se lotimo priprave naslednjih počitnic - in držimo pesti, da bodo le-te že Zimske počitnice v Bohinju! Nekaj mesecev nazaj smo skupaj ustvarjali spomine na poletnih počitnice, zdaj pa vas vabimo še v jesenski Bohinj na Krompirjeve taborniške počitnice!

Taborniki smo tisti, ki znamo taboriti, a poleg bivanja pod platnenimi strehami za otroke in mlade organiziramo tudi počitnice v naši hiši Gozdna šola v Bohinju. Zato vas med jesenskimi počitnicami letos prvič vabimo še na Krompirjeve taborniške počitnice v Bohinju - pripravljamo jih za vse otroke in mladostnike, ki želijo nekaj dni preživeti kot taborniki. Počitnice bodo vodili izkušeni taborniki in tabornice z opravljenim vodniškim tečajem, ki bodo skupaj z otroki in mladostniki na počitnicah soustvarili nepozabno taborniško jesensko dogodivščino.

Kaj bomo počeli?

Taborništvo je način življenja - taborniki namreč nismo samo poleti, ko postavimo šotore :) Med krompirjevimi počitnicami bomo sicer spali v taborniški hiši, čez dan pa bomo veliko časa preživeli zunaj, v naravi. Raziskovali bomo jesenski Bohinj, streljali z lokom, se učili postavljanja ognja, spet si bomo tudi izdelali posebne bohinjske rutice in med osvajanjem drugih taborniških spretnosti spoznali nove prijatelje. Obljubimo, da nam tudi krompirja ne bo zmanjkalo in da si ga bomo spekli na ognju!Otroci bodo glede na starost razporejeni v manjše skupine (5 do 8 otrok), ves čas počitnic bodo imeli svojega taborniškega vodjo in zagotovljeno celodnevno varstvo. Krompirjeve taborniške počitnice v Bohinju so namenjene otrokom, starim od 6 do 15 let.

Kje bomo bivali?

Krompirjeve taborniške počitnice bodo v našem taborniškem centru Bohinj, v naši taborniški hiši Gozdna šola. Hiša stoji ob veliki gozdni jasi, ki je od obale Bohinjskega jezera oddaljena le 100 metrov in je odlično izhodišče za aktivnosti v idilični naravi Triglavskega narodnega parka. Otroci bodo nastanjeni v sobah s skupnimi ležišči, razdeljeni bodo po starostnih skupinah.

Kdaj bodo taborniške krompirjeve počitnice v Bohinju?
Naše Krompirjeve taborniške počitnice bomo izvedli v času šolskih jesenskih počitnic, in sicer:
  • otroci in mladi se bodo zbrali v nedeljo, 25. oktobra 2020, ko jih starši med 17.00 in 19.00 pripeljete v Bohinj,
  • zaključimo pa v petek, 30. oktobra med 15.00 in 17.00, ko je predviden odhod domov in jih pridete iskat.

Prijave: trenutno niso mogoče.Rok za prijave: najkasneje do 18. oktobra 2020 . Število udeležencev je omejeno (20 otrok), zato velja vrstni red prijav. Pridržujemo si pravico, da v primeru nezadostnega števila prijav počitnice odpovemo – izpeljali jih, če bo prijavljenih vsaj 15 otrok, o morebitni odpovedi izvedbe pa bomo prijavljene pisno obvestili po elektronski pošti (najkasneje do 19. oktobra). Če bo termin zapolnjen, lahko prijavite otroka na čakalno listo. V primeru odpovedi katerega od prijavljenih bomo mesto ponudili naslednjemu na čakalni listi.

Cena in pogoji plačila:
  • 195 € na otroka,
  • za prijavo drugega in vsakega naslednjega otroka iz iste družine je cena 175 € na otroka.
Možno je tudi delno plačilo s turističnimi boni.

Cena vključuje stroške nočitev, prehrane, varstva in programa, ne zajema pa stroška prevoza na in iz Taborniških krompirjevih počitnic v Bohinju. Možno je tudi delno plačilo s turističnimi boni in sicer v vrednosti do 100 eur (toliko znašajo stroški nočitev z zajtrkom, preostalih 95 eur pa so ostali stroški). Na podlagi vaše elektronske prijave vam bomo poslali račun in navodila za plačilo. Prijava bo potrjena šele ob prejemu plačila. Tokrat ne moremo omogočiti obročnega odplačevanja, zato vas naprošamo za plačilo v enkratnem znesku. V primeru, da bomo primorani odpovedati izvedbo Taborniških krompirjevih počitnic v Bohinju zaradi morebitne ponovne razglasitve epidemije/spremembe pogojev za izvedbo, vam bomo seveda vplačane zneske v celoti vrnili. V kolikor udeležbo prijavljenega otroka odpoveste sami zaradi bolezni ali iz drugega razloga, si pridržujemo pravico, da zadržimo 25 € na prijavo, da pokrijemo manipulativne stroške. Foto: objavljene fotografije so simbolne, saj Krompirjeve taborniške počitnice organiziramo prvič, avtorji so taborniki iz taborniškega društva Rod Bičkova skala.

Dodatne informacije:Matjaž Švegelj: matjaz.svegelj@taborniki.si in 040 213 479.

Osnovne informacije o COVID-19 Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje:https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci