Poletje je pred vrati, ob tem pa tudi naše že tretje Taborniške počitnice v Bohinju za vse otroke in mladostnike!

Res je, taborniki smo tisti, ki znamo taboriti. Poletje pa je čas, ko si večina želi doživeti čar odmika v naravo in življenje v sožitju z njo. Zato Zveza tabornikov Slovenije tudi letos pripravlja Taborniške počitnice v Bohinju, za vse otroke in mladostnike, ki želijo nekaj dni preživeti kot taborniki. Počitnice bodo vodili izkušeni taborniki in tabornice z opravljenim vodniškim tečajem, ki bodo skupaj z otroki in mladostniki na taboru soustvarili nepozabno taborniško poletno dogodivščino.

Kaj bomo počeli?

Za nekaj dni bomo vsi skupaj živeli v taborniških platnenih šotorih, izdelali si bomo posebne bohinjske rutice, se ukvarjali s športom, osvajali nove taborniške spretnosti, spoznali nove prijatelje, se z njimi zabavali in še kaj. Otroci bodo glede na starost razporejeni v manjše skupine (5 do 8 otrok), ves čas počitnic bodo imeli svojega taborniškega vodjo in zagotovljeno celodnevno varstvo. Taborniške počitnice v Bohinju so namenjene otrokom, starim od 6 do 15 let.

Kje bomo bivali?

Taborniške počitnice se bodo tudi letos odvile v našem taborniškem centru Bohinj, na tabornem prostoru Gozdna šola. Tabor stoji na veliki gozdni jasi, ki je od obale Bohinjskega jezera oddaljena le 100 metrov. Otroci bodo nastanjeni v šotorih z lesenim dnom in ležišči, v primeru res slabega vremena pa se bodo preselili v hišo, kjer so sobe s skupnimi ležišči.

Kdaj bodo taborniške počitnice v Bohinju?
Letos imamo dva termina:
  • od nedelje, 19., do petka, 24. julija 2020 - termin je bil polno zaseden, počitnice smo uspešno izpeljali;
  • od nedelje, 23., do petka, 28. avgusta 2020 - le še nekaj prostih mest.
 Starši otroke pripeljete in odpeljete na počitnice sami. Prihod je predviden v nedeljo med 16.00 in 18.00, odhod v petek med 14.00 in 17.00.

Prijave: Otroka lahko prijavite preko spletnega obrazca.Rok za prijave: najkasneje do 1. julija 2020 za prvi in do 1. avgusta 2020 za drugi termin oziroma do zapolnitve mest (za drugi termin je na voljo še nekaj mest). Število udeležencev je omejeno (30 otrok v prvem terminu ter 50 v drugem terminu), zato velja vrstni red prijav. Pridržujemo si pravico, da v primeru nezadostnega števila prijav taborjenje odpovemo – tabor bomo izpeljali, če bo prijavljenih vsaj 15 otrok. O morebitni odpovedi oziroma potrditvi izvedbe taborjenja bomo prijavljene pisno obvestili po elektronski pošti (najkasneje do 2. julija 2020 za prvi in do 3. avgusta 2020 za prvi termin). Če je termin zapolnjen, lahko prijavite otroka na čakalno listo. V primeru odpovedi katere od prijavljenih bomo mesto ponudili naslednjemu na čakalni listi.

Cena in pogoji plačila:
  • 195 € na otroka,
  • za prijavo drugega in vsakega naslednjega otroka iz iste družine je cena 175 € na otroka.

Cena vključuje stroške nočitev, prehrane, varstva in programa, ne zajema pa stroška prevoza na in iz Taborniških počitnic v Bohinju. Na podlagi vaše elektronske prijave vam bomo poslali račun in navodila za plačilo, prijava bo potrjena šele ob prejemu plačila. Zaradi posebnih razmer tokrat ne moremo omogočiti obročnega odplačevanja, zato vas naprošamo za plačilo v enkratnem znesku. V primeru, da bomo primorani odpovedati izvedbo Taborniških počitnic v Bohinju zaradi morebitne ponovne razglasitve epidemije/spremembe pogojev za izvedbo, vam bomo seveda vplačane zneske vrnili. Zadržali bi le 25 € na prijavo, da pokrijemo manipulativne stroške.

Dodatne informacije:Matjaž Švegelj: matjaz.svegelj@taborniki.si in 040 213 479.

Osnovne informacije o COVID-19 Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje:https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci