"Ideje vredne širjenja"

TED je neprofitna organizacija, ki združuje ljudi najrazličnejših področij delovanja in kultur, željnih odkrivanja in razumevanja sveta. Verjamejo v moč idej, ki lahko spreminjajo življenja in svet.

Dandanes se po celem svetu odvijajo najrazličnejši TED dogodki, kjer govorci v svojih nekaj minutnih govorih navdušujejo poslušalce. Dogodki so že nekaj let stalnica tudi v Sloveniji, zato smo toliko bolj ponosni kot taborniki, da nas vabijo na tovrstne dogodke.

V prihodnjih dneh se nam obetata dva slovenska TED dogodka, in sicer 25. 5. 2019 bo v dvorani Vitranc potekal TEDxKranjskaGora, 28. 5. 2019 pa bo v prostorih Zdravniške zbornice v Ljubljani TEDxUniversityofLjubljana. Vstopnice za oba dogodka so žal že razprodane.

Na prvem dogodku bo eden od govornikov Miha Maček – podjetnik, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, fotografijo in marketingom. Taborniki pa ga poznamo kot Muca – zagnanega starešino ljubljanskih tabornikov, ki ga rutica spremlja že dobrih 30 let. Od svojega desetega leta svoj prosti čas namenja taborništvu in na poti do danes se je preizkusil že v vseh vlogah, od vodnika do starešine.

Na dogodku v Ljubljani pa bo nastopila načelnica Zveze tabornikov Slovenije, Eva Bolha, ki bo izhajala iz misli, da je "pri prostovoljstvu recept preprost: seme, ki ga pustimo danes, sicer lahko obrodi že jutri, večinoma pa bo zraslo v močno drevo šele čez mnogo let."


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci