Vsem smo poznani po obvladanju orientacije, življenju v naravi, vzgajanju mladih in še marsičem. Pa veste, da se med vsem, kar počnemo, najdejo tudi številna taborniška športno obarvana tekmovanja. Eno takšnih je TOTeM, ki poteka vsako leto prvi polni vikend septembra v Ilirski Bistrici (organizira ga Rod snežniških ruševcev) in je namenjen vsem starejšim od starostne kategorije popotnikov in popotnic (starejšim od 16 let).

23. TOTeM se je zaključil prejšnji vikend. Ti ni jasna kratica? Pomeni Taborniško odbojkarsko tekmovanje na mivki. Čeprav letos ni potekal na "pravi" podlagi zaradi dežja, ti lahko povemo, da smo se imeli super!

Prvi gostje so prišli v Ilirsko Bistrico že v petek popoldan in se posvetili predvsem spoznavanju tekmovalcev osebno, ne pa na igrišču. V soboto zjutraj so prispele še ostale ekipe (teh je bilo letos 14) in se začele malo bolj "resno" pripravljati na tekmovanje. Ob stalni spremljavi glasbe so biletekme med taborniki z vse Slovenije in vseh generacij prava paša za oči. Nekaj Ruševcev je skrbelo za štetje točk, nekaj za komentarje med tekmami in pavzami, nekaj pa za spremljevalni program. Ekipe so se torej letos prvič na TOTeM-u lahko pozabavale (na drugačen način) in še utrdile vezi med člani na raznih točkah. Če so opravile vse izzive, so si prisvojile nagrado, in sicer sliko (naslikano ročno in v živo na TOTeM majico) Perry the Platypusa. Glavna pavza za igralce in za nas – organizatorje je bila kosilo, ki so ga pripravile naše grče. Tekmovanje se je nadaljevalo brez kakršnih koli prepirov s še več zabave in več novimi imen. Ko smo zgodaj zvečer končali s prvim delom odbojkarskega tekmovanja, je sledil še en turnir, in sicer košarkarski 3 x 3. Tudi za to zmago so ob uradni podelitvi člani zmagovalne trojice prejeli nagrado. Da smo prvi dan zaključili res super, je poskrbel cirkus iz Karlovca. Med-rodni (Ruševci in Kraške j'rte) nastop je lepo sprostil prav vse udeležence. V nedeljo smo zopet začeli zjutraj, a na sporedu je bilo manj tekem. Začeli smo s polfinaloma, potem pa tekmi za tretje mesto in še končni finale. Po napeti zadnji tekmi, smo pripravili prizorišče za podelitev. Čeprav v zaključenem zboru ni bilo vseh ekip, smo TOTeM 2019 zaključili vtaborniškem duhu. Zadovoljni in pripravljeni na nove taborniške akcije, ki kar vabijo!

REZULTATI:1. Topla flota (Rod topli vrelec, Topolšica)2. Hera (Rod dobre volje, Ljubljana)3. Kokice (Rod dobre volje, Ljubljana)*Že pravi veterani TOTeM-a (ekipa Ta počasni 2.0) so svojo uvrstitev na stopničkah (izgubili so finalno tekmo) prepustili mlajšim s plemenitim sporočilom, da so sami že od začetka bolj ali manj aktivno prisotni na TOTeM-ih, pri čemer pomeni to tudi veliko let skupnega treniranja. Ruševci


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci