Skrb zase

Če se ti ob besedilu "U na na na" pred očmi takoj nariše ples, ki ga množično objavljajo na družbenih omrežjih, se ga lahko z nami naučiš v nekaj korakih.

POTREBŠČINE:

 • 1x1m prostora in soplesalec.
Mladi radi plešejo in se ob tem zabavajo. Zato ni nič čudnega, da je v preteklih mesecih izjemno popularna postala aplikacija TikTok. Na tej aplikaciji najdete različne zabavne videe, najbolj znani pa so različni plesi, ki jih poznajo že skoraj vsi, ki uporabljajo TikTok. Poleg plesov so "viralne" postale tudi pesmi, ki plese spremljajo.S pomočjo videa in fotografij nauči ples na pesem Oh Nanana, izvajalcev Bonde R300. Ob plesnem treningu se boš zabaval in izpolnil dnevnih 20 minut športanja za Tedenski izziv! Na posnetku si oglej posnetke s TIkTok-a, video pa ima že 28 milijonov ogledov.
Pri učenju korakov si pomagaj z videoposnetekom, na katerem sta tabornika ples odplesala nekoliko počasneje.Spodaj sledijo slike, ki ti bodo v pomoč. Slike so označene s številkami in črkami L ali D. L pomeni leva noga oziroma leva stran, D pomeni desna noga oziroma desna stran.S plesom od začetka (z uvodom pred "hitrimi poskoki") začneš v tem vrstnem redu:
 1. Najprej se postavi drug proti drugemu s soplesalcem.
 2.  Izvedi korak na sliki 2-D,
 3.  Izvedi korak na sliki 3-L,
 4. Trikrat ponovi korak na sliki 2-D,
 5. Izvedi korak na sliki 4-D,
 6. Izvedi korak na sliki 4/5-D,
 7.  Izvedi korak na sliki 5-D,
 8. Izvedi korak na sliki 4/5-D,
 9. Izvedi korak na sliki 4-D,
 10. Izvedi korake na sliki 3-L, 2-D in 3-L,
 11. Izvedi korak na sliki 4-L,
 12. Izvedi korak na sliki 5-L,
 13. Izvedi korak na sliki 4-L
Ponovi vse od začetka!. . *Slike v tem vrstnem redu*Komaj čakamo na tvoje posnetke plesa in ti želimo veliko zabave!

VIDEO

Avtor:
 • Tabornica iz Ropotarnice
Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci