To soboto, 28. marca, ponovno poteka svetovni dogodek Ura za zemljo, ko ugasnemo luči in ostale električne naprave. Z njim planetu pokažemo, da smo mu hvaležni.

Letos se bomo v Sloveniji Uri za Zemljo pridružili v soboto, 28. 3. 2019, med 20.30 in 21.30. Vabljeni, da v tem času ugasnete luči tudi doma. Da pa bo ura brez luči in električnih naprav vseeno preživeta čudovito, smo za vas pripravili nabor aktivnosti, ki jih najdete v Ropotarnici.

Letos je prišla Ura za Zemljo v času, ko se zdi, da se je svet ponovno "raztečajil". V trenutnih razmerah se povezujemo, odkrivamo in spoznavamo načine bivanja, ki jim do sedaj na takšen način še nismo bili priča. Če se je mogoče še nekaj tednov nazaj zdelo nepredstavljivo, da bi zaustavili to ogromno kolesje sistemov, ki poganjajo svet in ženejo k vedno večji produkciji Zemlje, nam postaja iz dneva v dan povsem normalno, da smo enostavno doma.

Vendar tudi v duhu sprememb ostajamo taborniki zvesti svojim vrednotam in načelom, med katerimi je še vedno skrb in življenje z naravo, zato tudi v trenutnih razmerah jemljemo Uro za Zemljo za zelo pomembno priložnost, da ponovno razmislimo o tem, kaj nam Zemlja pomeni.

Ob vsem povedanem vas vabimo, da se nam pridružite v Uri za Zemljo!


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci