Ročne spretnosti

Med podvigi za MČ lahko najdeš, kako si sam okrasiš steklenico. Tebi pa dajemo v izziv, da si narediš vrečko, v kateri boš lahko imel steklenico vedno s seboj.

POTREBŠČINE:

  • vrv (debelejša konoplja ali juta)
  • škarje
  • steklenica za mero (za okras lahko dodaš perlice z velikimi luknjami)
Da ti ne bo potrebno steklenice vedno nositi v rokah, smo danes zate pripravili navodila, kako si lahko sam spleteš vrečko za steklenico.Najprej izmeri višino steklenice in to višino pomnoži s 15. Nato nareži 8 vrvic, ki bodo 15x daljše od višine steklenice (to višino si že izračunal ;)). Vrvice postavi po dve skupaj, da boš imel 4 skupine vrvic. Konce vrvic v skupinah spni z elastiko, da se ti ne zavozlajo. Vrvice nato položi kot kaže slika.
S prvim vozlom boš oblikoval dno, na katerem bo sedela steklenica.
V tretjem koraku nadaljuj z izmeničnimi vozli okoli steklenice, kot kaže slika. 
Uporabi spodnji del steklenice, da boš vedel, kolikšno razdaljo potrebuješ med vozli, da ta ne bo padla iz končane vrečke.
Predlagamo, da steklenico držiš obrnjeno na glavo med koleni, da bo razmak med vozli čimbolj pravilen. 
Vrečko končaš tako, da vse vrvice zbereš v dve skupini in jih zvežeš v naramnico. Pri tem si pomagaj z naslednjo sliko. Za določitev dolžine naramnice uporabi svoje telo.In tvoja vrečka za stekleničko je končana!V nedeljo (22. 3.) smo praznovali svetovni dan voda. Če se morda sprašuješ, ali je zdaj v času koronavirusa voda pitna, naj te razveselimo - Nacionalni inštitut za javno zdravje sporoča, da je voda iz pipe varna za uživanje.
Avtor:
  • Maja Kramar
Viri:

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci