Taborniki ostajamo kljub ponovni zaostritvi ukrepov za zajezitev epidemije covid-19, kar se da aktivni. V ponedeljek, 7. 12. 2020, bo objavljen povsem svež tedenski izziv v Ropotarnici - lotite se ga, ne bo vam žal!

Zavedamo se resnosti situacije in negativnega vpliva, ki ga ima na otroke in mladostnike ter se poskušamo nanjo čim bolje odzvati. Taborništvo v naravi, ki je za nas glavni prostor učenja, zabave in druženja, je zamenjalo taborništvo na daljavo, ki ni in ne more nuditi enake izkušnje. Se pa zelo trudimo, da taborništvo na daljavo ohranja stike med taborniškimi otroki in mladostniki, da jih ohranja aktivne in da jim, čeprav v drugačni obliki, krepi taborniški duh. Ne delamo si utvar, da lahko na daljavo izvajamo enake aktivnosti kot v živo, vendar poskušamo izkoristiti prednosti digitalnega okolja, po drugi strani pa naše aktivnosti zasnovati tudi tako, da ne zahtevajo zgolj uporabo mobilnih naprav. Vseh voščilnic za ranljive skupine, vseh daril za ogrožene ali pa samo prijatelje, vseh prostovoljskih ur v sklopu civilne zaščite ... Vsega tega nam, če smo iskreni, v vsem zanosu sploh ne uspe prešteti. Hvala, prostovoljci!

Rodovi, taborniška društva po celotni Sloveniji že prilagajajo program izvajanju na daljavo. Nekateri uspešno izvajajo akcije na daljavo, posamično ali po svetu. Stik s svojimi člani vodniki ohranjajo preko spleta ali pošte.  Še vedno je odprta z državnim priznanjem nagrajena taborniška Ropotarnica, kjer najdete zbirko aktivnosti, ki so prilagojene na daljavo. V ponedeljek, 7. 12. 2020, pa ne spreglejte novega tedenskega izziva. Nekatere aktivnosti so sicer še vedno prilagojene pomladnemu času, najdete pa tudi take, ki jih lahko doma izvedete ne glede na letni čas. Prepričani smo, da boste med kopico idej našli nekaj, kar vam lahko popestri dolgočasen dan.

Vrh vsega pa ne smemo pozabiti na zdrav način življenja, kar je nedvomno še posebnega pomena v teh časih in vključuje dovolj gibanja na svežem zraku, ohranjanje stika s svojimi prijatelji in družino in dovolj časa zase.  Tabornikom dana situacija predstavlja izziv, vendar smo prepričani, da ga bomo s skupnimi močmi uspešno prestali! 


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci